Adesanja: Hteo sam opet KO, ali lakše reći nego učiniti…

Podeli:
Izrael Adesanja
xLouisxGrassex via Guliver

Prvak srednje kategorije (do 84 kg) u promociji UFC i dalje je nepromenjen – Izrael Adesanja je po četvrti put odbranio pojas namenjen prvaku eltine promocije pošto je drugi put u karijeri bio bolji od Roberta Vitakera. „Stajlbender“ je borbu okarakterisao kao šahovski meč u na konferenciji za medije.

Arbitri su posle 25 minuta uzbudljive borbe bodovali 48-47, 48-47 i 49-46 za Novozelanđanina nigerijskog porekla.

Blog o Adesanji:

„Kako bih ocenio svoj nastup? Sedam od deset. Nije loše. Dobro veče u kancelariji, dobar šahovski meč“, izjavio je posle borbe 32-godišnji Izrael Adesanja.

Adesanja je u prvom meču 2019. godine nokautirao Vitakera u drugoj rundi na atraktivan način, a sada je obećavao još impresivniju pobedu.

„Lakše je reći to nego učiniti. Teško je boriti se sa nekim sa kim ste već bili u kavezu. Ljudi imaju pamćenje kao zlatne ribice i onda kada se nađu preko puta mene pomisle: ‘S***e, je tako lako kako sam mislio.’ Mi smo dvojica momaka koji su se trudili da pokažu da su najbolji na svetu, a sada je jasno da sam ja taj koji je najbolji“, kazao je šampion UFC.

Ko će biti naredni izazivač?

„Radovao sam se meču Kenonira i Bransona, zanimalo me je da vidim kako će se to odigrati. Bila je to sjajna borba. Ne bih rekao ‘ne’ Džeredu Kenoniru ako bi mi ponudili njega za izazivača“, kazao je nekada veoma uspešni kik-bokser, koji sada u profesionalnim MMA mečevima ima skor od 22 pobede (15 KO) i jednog poraza.

Bila je ovo četvrta odbrana pojasa za borca rođenog u Lagosu – prethodno je naslov prvaka branio protiv Joela Romera, Paula Koste i Marvina Vetorija. U međuvremenu je pokušao i da postane prvak u poluteškoj kategoriji (do 93 kg), ali ga je u tome sprečio tadašnji šampion poluteškaša Jan Blahovič.

Komentari

Vaš komentar