Babić prognozira Hrgovićev meč: Tehnički nokaut…

Podeli:
Alen Babić
James Chance/Getty Images

Poslednjih godina je dobro dokumentovana netrpeljivost dvojice trenutno najpopularnijih hrvatskih boksera – teškaša Filipa Hrgovića i boksera novoustanovljene bridžer kategorije (do 102 kg) Alena Babića. Hrgović, nekadašnji osvajač olimpijske medalje, 20. avgusta imaće borbu karijere, a ishod meča prognozirao je i Babić.

Hrgović će se boriti sa Kinezom Žang Žileijem u Džedi – biće to jedna od uvodnih borbi na priredbi u kojoj će se sastati Aleksandar Usik i Entoni Džošua u meču za tri pojasa svetskog prvaka teške kategorije.

Povezano:

Hrgović i Žang je trebalo da se bore u maju, ali je Hrgović zbog toga što mu je preminuo otac morao da odoži duel.

Babić je na društvenim mrežama dobio pitanje o tome kako bi prognozirao meč Hrgovića i Žanga, na šta je odgovorio:

„Nije me mnogo briga za to, ali ako baš moram, reći ću Hrgović tehničkim nokautom između četvrte i osme runde.“

Filip Hrgović (30) osvajač je bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a u profesionalnom ringu nije poražen – ima 14 pobeda u 14 mečeva (12 KO).

Poslednji meč Zagrepčanin je imao u decembru kada je tehničkim nokautom u trećoj rundi porazio Emira Ahmatovića, nemačkog boksera rođenog u Srbiji. U profesionalnom ringu Hrgović ima skor od 14 pobeda u 14 mečeva, 12 nokautom.

Alen Babić, 31-godišnjak iz Pule, karijeru je počeo kao sparing-partner Dilijanu Vajtu i prvo je bio teškaš. Međutim, kada je WBC uspostavio bridžer kategoriju, preorijentisao se na tu diviziju i trenutno je nosilac WBC srebrnog pojasa. To praktično znači da će u narednom periodu imati priliku da se bori za svetsku titulu, koju trenutno drži Oskar Rivas.

Komentari

Vaš komentar