„Beogradski pobednik“ slavi 60. rođendan

SK Fight 12. mar 202311:54
Bokserski savez Srbije

"Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" biće održan od 29. marta do 2. aprila u hali Pinki u Zemunu, saopštio je Bokserski savez Srbije.

Bokserski savez podseća da će tradicionalni i jedan od najprestižnijih boks turnira u svetu ove godine proslaviti 60. rođendan.

„Drugi najstariji međunarodni bokserski turnir u Evropi za 60. izdanje broji više od 200 prijavljenih takmičara i takmičarki iz 22 zemlje. Prijave su još u toku i očekuje se da taj broj bude još veći. Za sada na scenu legendarne hale Pinki, koja ove godine slavi 49. godina postojanja, izaći će najbolji akteri plemenite veštine iz Alžira, Australije, Azerbejdžana, Brazila, preko Velsa, Kazahstana, Malija do velikih evropskih zemalja i sila u boksu“, poručuju iz BSS i podsećaju da je prvi pokrovitelj „Beogradskog pobednika“ bio gradonačelnik Branko Pešić pasionirani ljubitelj boksa i najpoznatiji gradonačelnik srpske prestonice u istoriji.

Jubilarni 60. „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ biće održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

„Memorijal Branko Pešić“ će biti poslednja provera bokserima pred odlazak na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 1. do 14. maja 2023. u Uzbekistanu.

Šampioni „Beogradskog pobednika“ su, između ostalih, bili: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać…

Komentari

Vaš komentar