Bisping: Da nema Adesanje, Vetori bi bio prvak

SK Fight 26. dec 202119:20 > 19:40
Podeli:
Izrael Adesanja, Marvin Vetori
xTaidghxBarronx via Guliver

Nekadašnji UFC prvak srednje kategorije Majkl „Grof“ Bisping danas radi kao UFC komentator, a odgovarajući na pitanja fanova analizirao je situaciju u kategoriji u kojoj nekada bio prvak.

Divizijom do 84 kilograma od oktobra 2019. godine vlada Novozelanđanin nigerijskog porekla Izrael Adesanja. On je tada nokautirao Australijanca Roberta Vitakera i do sada je imao tri odbrane pojasa u srednjoj kategoriji – pobedio je Joela Romera, Paula Kostu i Marvina Vetorija.

UFC:

„Da nema Izraela Adesanje, Vetori bi sada bio šampion. Definitivno. On je drugi najbolji u kategoriji do 84 kg. Ja sam njegov prijatelj i svestan sam da ulaže ogroman rad da bi napredovao. U borbi sa Paulom kostom je bio senzacionalan“, izjavio je Majkl Bisping.

„Komentarisao sam tu borbu, bio sam tamo. Dobio je neke jake udarce, ali nije nimalo ustuknuo. Nije napravio nijedan korak unazad. To je bio inspirativan nastup. Pre toga sam bio njegov fan, ali tada sam shvatio da je Marvin neverovatan“, rekao je nekadašnji borac iz Mančestera.

Marvin Vetori (28) u profesionalnoj karijeri ima skor od 18 pobeda (2 KO, 9 sabmišna) i 5 poraza. Dvaput ga je u karijeri pobedio Izrael Adesanja, a drugi put je to bio meč za titulu u kojem je jednoglasnom odlukom sudija slavio Novozelađnanin prethodnog juna.

Majkl Bisping (42) u profesionalnoj karijeri ostvario je skor od 30 pobeda i 9 poraza, a šampion je postao 2016. godine kada je pobedio Luka Rokholda.

Komentari

Vaš komentar