Bokserski „blokbaster“ u junu, pobednik ide na Kanela?

Artur Beterbijev
AleksanderxPolyakov via Guliver

Jedna od najvećih borbi u svetu profesionalnog boksa nalazi se blizu zvanične potvrde – za 18. jun zakazan je meč za objedinjenje titula svetskog šampiona u poluteškoj kategoriji (do 79 kg) u kojem će se sastati predstavnik Rusije Artur Beterbijev i Amerikanac Džo Smit junior.

Meč bi trebalo da se održi u Medison Skver Garden u Njujorku – Beterbijev u njega „unosi“ svoje titule u verzijama WBC i IBF, a Smit je aktuelni WBO šampion.

Boks:

Ipak, navodi se da svi detalji meča nisu dogovoreni, naročito finansijski, pa se i dalje čeka finansijska potvrda. Osim toga, ostaje da se vidi kako će se Beterbijev spremati za duel jer će se pripreme poklopiti sa praznikom Ramazanom i postom koji on obično prati.

Beterbijev je neporažen, a svih 17 profesionalnih mečeva završio je pobedama nokautom. Smit u profesionalnom ringu ima 28 pobeda (22 KO) i 3 poraza.

Očekuje se da će se pobednik ovog duela u narednoj borbi sastati sa pobednikom meča Kanelo Alvares – Dmitrij Bivol. Taj potencijalni duel dao bi svetu boksa neprikosnovenog prvaka poluteške kategorije. Tim meksičke superzvezde Kanela Alvaresa već je planirao borbu za ovo zvanje u drugoj polovini 2023. godine.

Alvares je prethodno bio neprikosnoveni prvak supersrednje kategorije, prve „ispod“ pouteške (do 76 kg).

 

Komentari

Vaš komentar