Borbe pred očima milijardera: Sijaonan bolja od Dern

Podeli:
Jan Sijaonan
xLouisxGrassex via Guliver

U nedelju rano ujutru po srednjoevropskom vremenu u „Ejpeks centru“ u Las Vegasu održana je nova MMA „UFC Fight Night“ priredba, a u glavnoj borbi videli smo okršaj u ženskoj slamka kategoriji (do 52 kg) – Kineskinja Jan Sijaonan većinskom odlukom sudija posle pet ujednačenih rundi bila je bolja od Brazilke Makenzi Dern.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba, na SBB mreži i EON platformi.

Mnogo pažnje privukla je činjenica da je ovoj priredbi u intimnoj atmosferi „Ejpeks centra“ prisustvovao i poznati milijarder i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg. On je u društvu svoje supruge iz prvog reda pratio borbe, a zbog bezbednosnih razloga novinari su udaljeni od poznatog bračnog para.

UFC:

U nekoliko navrata Markova supruga Prisila Čen prilično uznemireno je reagovala na udarce i veliko je pitanje koliko je uživala u mešovitim borilačkim veštinama.

Talentovana Kineskinja tako se vratila na pobednički kolosek pošto su je u prethodna dva nastupa u „oktagonu“ porazile Karla Esparza, aktuelna prvakinja, i Marina Rodriges.

Jan sada ima skor 16 pobeda (7 KO) i 3 poraza u profesionalnim MMA borbama. Dern je na skoru 12-3.

U ostalim borbama glavnog programa videli smo pobede Rendija Brauna nad Franciskom Trinaldom (jednoglasna odluka u velteru), Raonija Barselosa nad Trevinom Džounsom (jednoglasna odluka u bantamu) i Majka Dejvisa nad Vjačeslavom Borščevom u lakoj kategoriji – takođe jednoglasnom odlukom sudija.

U perolakoj kategoriji (do 66 kg) Sodik Jusuf je ostvario jednu od najbržih pobeda „sabmišnom“ u istoriji UFC – on je posle samo 30 sekundi na predaju naterao Šejnisa „giljotinom“.

Od uvodnih borbi valja izdvojiti trijumf Šveđanina Ilira Latifija nad veteranom Aleksejom Olejnikom (teška kategorija) i pobedu Brendana Alena nad Kšištofom Jotkom u srednjoj kategoriji (sabmišn gušenjem u prvoj rundi).

Komentari

Vaš komentar