Crna Gora najbolja na Evropskom prvenstvu malih zemalja

Podeli:
KSCG

Karate reprezentacija Crne Gore kao najuspešnija je završila učešće na Evropskom prvenstvu malih zemalja, koje je odlično organizivano u Podgorici.

Crnogorski karatisti osvojili su 30 zlatnih, 17 srebrnih i 37 bronzanih medalja. Drugo mesto zauzeo je Kipar, sa 25 zlatnih, 29 srebrnih i 47 bronzanih medalja, dok je treći Luksemburg  sa 4 zlatne, 5 srebrnih i 10 bronzanih odličja.

Takmičenje je održano u konkurenciji karatista do 14 godina, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora, koji su nadmetali u katama i borbama, pojedinačno i ekipno. Šampionat u Podgorici okupio je 483 takmičara iz šest država.

Organizatori šampionata u dvorani Verde bili su Evropska karate federacija malih zemalja i Karate savez Crne Gore, koji je ujedno i tehnički organizator. Asocijacija malih zemalja Evrope okuplja države sa populacijom manjom od milion stanovnika.

KSCG

Dominacija karatista iz Crne Gore se očekivala, jer su borci i kataši, navikli ljubitelje sporta iz Crne Gore na velike uspehe i osvajanje medalja na velikim takmičenjima, daleko većim i prstižnijim i odnosu na šampionat Evrope za male zemlje.

U svakom slučaju, Evropsko prvenstvo u Podgorici je bila sjajna uvertira i provera za nova velika iskušenja, za nove velike uspehe u režiji karatista iz Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar