Crna zver se ne boji: Nokautiraću Enganua u prvoj razmeni

Podeli:
Derrick Lewis, Francis Ngannou
Sam Wasson/Getty Images

Dominantnom pobedom nad Stipom Miočićem Kamerunac Frensis Enganu došao je do titule UFC šampiona u teškoj kategoriji i obznanio MMA svetu da će biti veoma teško svrgnuti ga sa trona. I dalje se ne zna ko će biti prvi izazivač Enganuu, a mnogi govore da bi to mogao da bude Amerikanac Derik Luis, koji se trenutno nalazi u seriji od četiri pobede i koji je pre tri godine već jednom pobedio Enganua.

Borba sa Enganuom bi trebalo da bude zabavna. Obojica smo mnogo napredovali od našeg prvog okršaja. To će biti pet rundi, ako bude potrajalo toliko, tokom kojih neće biti dosadnih delova. Biće tu mnogo udaraca i zamahivanja i navijači će uživati“, izjavio je Derik Luis.

UFC:

Luis je Enganua pobedio 2018. godine u nastupu koji se do danas smatra najlošijim za Kamerunca otkad je došao u UFC.

Mislim da ću Enganua nokautirati u prvoj razmeni udaraca, umalo sam tako pobedio i Kurtisa Blejdsa, ali on je pobegao. Ako na mene Enganu bude krenuo otvoreno kao što je to bio slučaj u nekim prethodnim njegovim mečevima, siguran sam da ću ga nokautirati“, rekao je sjajni nokauter.

Luis u profesionalnoj MMA karijeri ima skor od 25 pobeda (20 KO, 1 sabmišn), 7 poraza i jednog poništenog duela. U prethodnom meču je u februaru nokautirao favorizovanog Kurtisa Blejdsa, a pre njega je slavio protiv iskusnog Alekseja Olejnika, Šveđanina Ilira Latifija i Bugarina Blagoja Ivanova.

Drugi izazivač koji se planira za prvu Enganuovu odbranu je slavni Džon Džons, koji je prešao u tešku kategoriju, ali i dalje ništa nije ugovoreno.

Komentari

Vaš komentar