„Diontej i Dilijan? Apsolutno!“

Al Bello/Getty Images

Predsednik Svetskog bokserskog veća (WBC) Maurisio Sulajman slaže se sa idejom da bi potencijalni duel Dionteja Vajldera i Dilijana Vajta trebalo da podari bokserskom svetu sledećeg izazivača u borbi za pojas šampiona sveta.

Izvesno je da će se Tajson Fjuri i Entoni Džošua u 2021. godini boriti za naslov nepriksonovenog prvaka sveta, pošto će njihov meč doneti ujedinjenje sve četiri najveće svetske titule.

Boks:

Apsolutno smo za taj meč. Sviđa mi se ideja. Videćemo šta će se dogoditi 27. marta kada Vajt ima meč sa Povjetkinom. Ako bude pobedio, biće privremeni prvak i u veoma dobroj poziciji“, izjavio je Maurisio Sulajman.

Mnogo mi se dopada ta potencijalna borba, o njoj već dugo govorimo. Sada se ukazala prilika da je održimo, pošto je Vajdler izgubio“, rekao je predsednik promocije „Mečrum boksing“ Edi Hern.

Vajt (32) se trenutno sprema za revanš-meč sa Rusom Aleksandrom Povjetkinom 27. marta. U avgustu je Povjetkin, nekadašnji svetski šampion, slavio brutalnim nokautom aperkatom u petoj rundi, ali je pre toga bio u velikim problemima i nekoliko puta u nokdaunu.

Vajlder je dugo bio svetski prvak u WBC verziji pre nego što mu je Fjuri oduzeo pojas u februaru 2020. godine, a ostaje da se vidi ko će mu biti naredni protivnik, pošto je sada gotovo izvesno da od trećeg susreta sa „Kraljem Cigana“ neće biti ništa. Vajlderov profesionalni skor je 42 (41 KO) pobede, 1 poraz i 1 remi.

Komentari

Vaš komentar