„Dželat“ Meksikanaca – bokser godine?

Dmitrij Bivol
Francois Nel/Getty Images

Ruski bokser Dmitrij Bivol nastavlja da „teroriše“ meksičke superzvezde – posle Saula „Kanela“ Alvareza, popularni „Dima“ deklasirao je i Hilberta „Zurda“ Ramireza, čoveka koji je prethodno imao savršeni skor 44-0. Nakon velikog trijumfa u Abu Dabiju, ruski poluteškaš (do 79 kg) je najavio da želi da se u budućnosti bori za status neprikosnovenog šampiona sveta.

Bivol je Ramireza pobedio jednoglasnom odlukom sudija posle 12 nadmoćnih rundi – arbitri su bodovali 118-110, 117-111 i 117-111 za boksera rođenog u Kirgistanu kojem je otac Moldavac, a majka Korejka. Bivol živi u Sankt Peterburgu, ali se često priprema za borbe u Kaliforniji.

Boks:

„Dokazao sam se. Mogu da pobedim najboljeg boksera na svetu – Kanela. Sada sam pobedio još jednom momka koji nije znao šta je poraz. Imam još jedan cilj – želim da postanem neprokosnoveni prvak svrta. Međutim, ne zavisi sve od mene. Ja ne mogu da biram sledećeg protivnika. Moramo da pristanemo na uslove koji nam odgovaraju. Nadam se da će nas saslušati“, izjavio je Dmitrij Bivol, koji je ovom pobedom odbranio pojas svetskog prvaka u verziji WBA u poluteškoj kategoriji.

Profesionalni skor mu je 21 pobeda (11 KO) i nijedan poraz. Mnogi ljubitelji boksa nadaju se Bivolovom meču sa sunarodnikom Arturom Beterbijevom, koji je trenutno prvak u verzijama WBC, IBF i WBO i takođe je neporažen. Njihov eventualni duel iznedrio bi neprikosnovenog prvaka u diviziji do 79 kg.

„Moje srce želi tu borbu, ali mozak shvata da stvari možda neće krenuti tim putem. Želim da se borim za nove titule. Ako mi se ta prilika ne pruži u narednih četiri ili pet meseci, potražiću drugog protivnika“, kazao je 31-godišnji Bivol.

Vrlo je moguće da će Bivol na kraju 2022. biti proglašen za boksera godine u izboru mnogih relevantnih bokserskih medija. Pre „uzimanja nule“ Zurdu Ramirezu Bivol je šokirao svet boksa i takođe dominantnom predstavom posle 12 rundi pobedio Kanela Alvareza, po mnogima najboljeg boksera sveta do tog trenutka. Bivol je u maju iskoristio prednost u visini protiv Kanela, ali i u brzini kombinacija i naneo meksičkoj superzvezdi prvi poraz još od 2013. i duela sa Flojdom Mejvederom.

Komentari

Vaš komentar