Džošua će priliku za revanš Usiku imati „u februaru-martu“

SK Fight 27. sep 202111:221 komentar
Podeli:
Entoni Džošua, Aleksandar Usik
Photo by Dave Shopland Shutterstock (12463389an)

Svet boksa i dalje ne prestaje da priča o meču koji je na stadionu Totenhema održan u subotu uveče – duelu u kojem je Aleksandar Usik oduzeo titule šampiona sveta u tri verzije domaćem borcu Entoniju Džošui. Njihov ugovor pred meč podrazumevao je i klauzulu o obaveznom revanšu u slučaju poraza Britanca, a datum drugog duela još nije poznat.

Aleksandar Usik (34 godine, 19-0, 14 KO profesionalni rekord) je postao prvi bokser još od Ivandera Holifilda koji je bio neprikosnoveni šampion sveta u kruzer kategoriji, a potom postao i svetski prvak u teškoj kategoriji.

Povezano:

Ne znam ništa o revanšu, ali pretpostavljam da će biti održan u februaru ili martu. Ja mislim da bi najisplativije bilo da se ponovo sve organizuje u Velikoj Britaniji, ali sam svestan da će Usikovi zastupnici želeti da borba bude upriličena u Ukrajini. Međutim, to je malo izgledno – Ukrajina u februaru nije dobra lokacija za takav meč. U svakom slučaju, sarađivaćemo kako bismo maksimizovali profit“, izjavio je Edi Hern, predsednik agencije „Mečrum boksing“ koja zastupa Džošuu.

O prilično izvesnom revanšu govorio je i Džošuin dugogodišnji trener Rob Mekraken.

Nema mnogo promena za naredni meč po pitanju taktike, Entoni mora bolje da izvršava plan koji smo dogovorili. On mora više da pritiska prednjim direktom, pokušava udarce desnom rukom i da drži Usika van ravnoteže. Usik je dobar bokser, a Entoni i dalje ’uči na poslu’ – mora da bude aktivniji ukoliko želi da pobedi u revanšu“, izjavio je trener.

Inače, Džošua ima iskustva u sličnim situacijama – u junu 2019. godine je u još većem iznenađenju izgubio titule kada ga je nokautirao Endi Ruiz Junior, ali ih je kasnije te godine Britanac povratio pobedom nad Amerikancem meksičkog porekla u Saudijskoj Arabiji.

Komentari

Vaš komentar