Džošua: Da treniram s Fjurijem? Nemam šta da naučim od njega

SK Fight 3. jul 202217:17 > 17:24
Podeli:
Entoni Džošua
Francois Nel/Getty Images

Britanski teškaši Entoni Džošua i Tajson Fjuri spadaju među najpopularnije boksere današnjice, ali trenutno se nalaze u različitim etapama karijere. „Kralj Cigana“ je linealni i svetski WBC prvak najteže divizije, dok je „Ej-Džej“ ostao bez pojaseva u meču sa Aleksandrom Usikom i priprema se za revanš u kojem želi da ih povrati.

Fjuri, koji je iz Mančestera, i Džošua, koji je iz Londona, nisu se borili dosad, ali su se često „prepucavali“ preko medija. U susret Džošuinom revanšu sa Usikom, ponovo se aktuelizovao njihov verbalni sukob – Fjuri je kritikovao Džošuine bokserske sposobnosti i u više navrata mu je ponudio da mu bude trener.

Boks:

„Postoji li nešto što bih mogao da naučim od njega? Iskreno, baš i ne. Zar se on nije penzionisao? Trebalo bi da popije pivo, da se opusti, pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna, zašto bi se bavio mojom karijerom. Tajson ima interesantan karakter, ali ne bih prihvatio njegovu pomoć“, kazao je 32-godišnji Entoni Džošua, olimpijski prvak iz Londona 2012. godine.

Duel „Usik – Džošua 2“ zakazan je za 20. avgust u Saudijskoj Arabiji, a Džošua će pokušati da po treći put u karijeri postane svetski prvak. U karijeri se već jednom uspešno vraćao posle poraza, takođe u ovoj azijskoj državi – tada je u revanšu lako pobedio Endija Ruiza juniora. U profesionalnim mečevima Džošua, koji je poreklom iz Nigerije, ima skor od 24 pobede (22 KO) i 2 poraza.

I dalje se ne zna ko će biti naredni Fjurijev rival – on je u prethodnom boravku u profesionalnom ringu pred skoro 100 hiljada navijača na „Vembliju“ na atraktivan način nokautirao sunarodnika Dilijana Vajta.

Komentari

Vaš komentar