„Džošua i Fjuri? Najveći meč u svetu boksa!“

SK Fight 13. dec 20209:435 komentara
Podeli:
Entoni Džošua
Andrew Couldridge - Pool/Getty Images

Britanski bosker Entoni Džošua nokautirao je u subotu Kubrata Puleva i na taj način zadržao titule svetskog šampiona u tri verzije, a svet boksa ne prestaje da govori o susretu dvojice superteškaša koji bi konačno doneo novog neprikosnovenog šampiona najteže divizije – sudaru Entonija Džošue i Tajsona Fjurija.

O tome je nekon Džošuine pobede nad Pulevom pričao i promoter Edi Hern, koji je više nego zainteresovan za održavanje tog „blokbastera“.

Mnogo se govori o ovom duelu, ali Entoni je u pravu – ne treba toliko da se govori, već treba da se radi na organizaciji tog meča. Entoni želi da postane neprikosnoveni šampion“, izjavio je Edi Hern, čiji je Džošua klijent.

Kontaktiraćemo sa Džošuinim timom na prijateljski način, bićemo fini. Znamo šta treba da radimo, odmah krećemo u realizaciju ovog meča. To je jedina borba koja je trenutno u boksu bitna. Najveća moguća, najveća u istoriji birtanskog boksa“, rekao je trenutno najuticajniji svetski promoter boks-mečeva.

Džošua posle pobede ima skor od 24 pobede (22 KO) i jednog poraza u profesionalnim mečevima, a prvak je u organizacijama WBA, IBF i WBO. Sa druge strane, „Kralj Cigana“ Fjuri je WBC prvak i neporažen je u svom 31 meču u profesionalnom ringu – ima 30 pobeda i jedan remi u svom prvom duelu sa Diontejom Vajlderom.

Ukoliko se meč između Džošue i Fjurija zaista odigra, on će doneti prvog neprikosnovenog šampiona teške kategorije još od legendarnog Lenoksa Luisa. Ukrajinac Vladimir Kličko dominirao je divizijom početkom 21. veka, ali nijednom nije ujedinio sve četiri najveće svetske titule.

Komentari

Vaš komentar