„Džošua? Nije me impresionirao, mislim da Fjuri pobeđuje“

Andy Ruiz Jr
Reuters/Andrew Couldridge

Nekadašnji šampion sveta u teškoj kategoriji Endi Ruis Junior sprema se za povratak u ring posle jednoipogodišnje pauze, a protivnik će mu prema navodima američkih medija biti Kris Areola. Američki bokser meksičkog porekla komentarisao je šanse svog bivšeg protivnika Entonija Džošue u potencijalnom duelu sa Tajsonom Fjurijem i nije bio naklonjen čoveku sa kojim je imao dva meča.

Fjuri i Džošua trebalo bi da imaju meč 2021. godine i time podare svetu boksa prvog neprikosnovenog kralja teške kategorije u 21. veku.

Džošua i Fjuri? Biće to zanimljiv duel. Borio sam se sa Džošuom, ali nisam sa Fjurijem. Fjuri ima zanimljiv stil, ali mislim da će on slaviti u tom meču. Nije me impresionirao Džošua u svom poslednjem meču sa Kubratom Pulevom, ali je obavio svoj posao“, izjavio je 31-godišnji Endi Ruis Junior.

Da li će Fjuri pobediti zavisiće od toga kako se bude kretao – Džošua nikada nije imao takvog protivnika. Zanima me kako će se sve odviti“, rekao je „Uništitelj“.

Ruis nije boksovao od meča u kojem je izgubio titule prvaka sveta – duela sa Britancem Entonijem Džošuom, koji ga je u Rijadu u decembru 2019. godine pobedio jednoglasnom odlukom sudija.

U profesionalnim mečevima u karijeri ostvario je 22 pobede (11 nokautom) i 2 poraza. Svetski šampion postao je na iznenađujući način kada je prvog juna 2019. godine šokirao svet boksa nokautiravši Džošuu u sedmoj rundi i to u duelu u kojem je bio zamena jer Džerel Miler nije mogao Džošui na megdan zbog toga što je bio pozitivan na doping-testu.

Komentari

Vaš komentar