„Emelijanenko? Bio bi prosek u UFC da je došao 2009!“

SK Fight 23. okt 202117:477 komentara
Podeli:
Fjodor Emelijanenko
Guliver Image / Icon403080719231

Ruski MMA borac Fjodor Emelijanenko iza sebe ima impozantnu karijeru i mnogi ga smatraju najuspešnijim teškašem u istoriji sporta, iako se nikada nije takmičio u elitnoj američkoj promociji UFC. Međutim, sa time se ne slaže Danijel Kormije, nekada šampion UFC u dve kategorije.

Popularni „DC“ smatra da bi Emelijanenko, da je u UFC došao 2009. godine, bio prosečan borac.

Povezano:

Govorim o periodu od 2009. do 2011. godine, kada je bio u pregovorima oko dolaska u UFC. Posle toga je postao borac Belatora i onda više nije bio na radaru UFC. Tada je još mogao da se oproba ovde. Priznajem jednu stvar – pobedio bi Broka Lesnara, ali izuzimajući njega, ne mislim da bi imao mnogo uspeha. Ne bi bio dobar protiv momaka kao što su Žunior dos Santos, Kejn Velaskes. Mučio bi se i protiv Šejka Konga. Ne bi pobedio borce koji su bili u vrhu teške divizije, u to sam siguran. U to vreme je u našem sportu bio prosek, u najboljem slučaju, iako znam da je pobedio Antonija Rodriga Nogeiru i Frenka Mira“, izjavio je Danijel Kormije, danas komentator na UFC borbama, a nekada šampion poluteške i teške kategorije u toj promociji.

Ne želim da sada ispadne da pljujem Fjodora, ja ga zapravo volim. Međutim, konkurencija protiv koje je dominirao jednostavno nije bila dovoljno jaka“, izjavio je Kormije.

Fjodor Emelijanenko (45) se i dalje takmiči, a u profesionalnoj karijeri ima skor od 39 pobeda (15 KO, 15 sabmišna) i 6 poraza (5 KO). Posebno je impresivna njegova serija bez poraza koja je trajala od 2001. do 2010. godine, tokom koje je imao 16 pobeda i jedan poništeni meč.

U međuvremenu je bio šampion promocije Prajd, a pobedio je velikane kao što su Mark Kolmen, Kevin Rendlmen, Antonio Rodrigo Nogeira, Mirko Filipović, Mark Hant, Met Lindlend, Tim Silvija i Andrej Arlovski.

Naredni meč Rus ima 23. oktobra na priredbi Belator 269, a rival će mu biti Timoti Džonson.

Komentari

Vaš komentar