„Enganu? Novi korak u evoluciji teškaša!“

Podeli:
Fransis Enganu
Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire (Icon Sportswire via AP Images) via Guliver

Kamerunac Frensis Enganu odbranio je pojas UFC šampiona teške kategorije u borbi sa Sirilom Ganom – veoma neočekivano, on je u tri runde rvačkom dominacijom došao do ključnih bodova i pobedio odlukom sudija. O tome kako se snažni Enganu razvija govorio je njegov veliki prijatelj, UFC šampon velter kategorije (do 77 kg) Kamaru Usman.

Usman je tokom borbe sa Ganom čak bio i jedan od sekundanata u Enganuovom uglu.

UFC:

„Uvek je teško gledati brata kako se bori, a ne biti u mogućnosti da mu pomognete. Pojas se vraća u njegovu rodnu zemlju Kamerun, to je velika stvar. Afrika sada ima trojicu vlasnika UFC pojasa“, izjavio je Kamaru Usman.

„Gan je imao odličan plan za borbu, ali mi smo jednostavno imali priliku da vidimo evoluciju boraca teške kategorije. Jeste li videli ono rušenje u petoj rundi? Fransis je zastrašujući borac. On je jedinstven, usvaja nove stvari čim mu ih pokažete“, rekao je prema mišljenju mnogih najdominantniji MMA borac današnjice.

Enganu je prethodnih meseci često imao nesuglasice sa rukovodstvom UFC, a borb sa Ganom bila mu je poslednja na važećem ugovoru. Često se govori i o njegovom potencijalnom boks-meču sa Tajsonom Fjurijem, ali i o potencijalnom odlasku u neku drugu MMA promociju.

Komentari

Vaš komentar