EP: Karatisti Crne Gore napadaju sedam medalja

KSCG

Crnogorski karate reprezentativci, juniori Andrija Danilović i Emre Saljiu, kao i mlađi seniori Nemanja Mikulić i Nemanja Jovović, boriće se za bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaki.

Za medalje će se boriti Anes Arifaj, Jovana Damjanović i muški kadetsko-juniorski kata tim, koji su priliku da stignu do pobedničkog postolja izborili prvog dana takmičenja. Mečevi za medalju na programu su 5. februara.

KSCG

Protivnik Daniloviću u kategoriji do 68 kilograma biće Grk Stilianos Ftilakis. Član Omladinca je, nakon dve efektne pobede, zaustavljen u četvrtfinalu, a borbu za medalju izborio je pobedom protiv Letonca Andreasa Nica 9:1.

Njegov klupski drug, Emre Saljiu, za medalju u kategoriji do 76 kilograma boriće se protiv Nemca Adriana Hajnriha.

Privatna arhiva

Protivnik Mikuliću u kategoriji do 84 kilograma biće Mahir Džuho iz Bosne i Hercegovine. Karatista Bijele je u grupi zaustavljen od Francuza Aleksandra Martinsa, a borbu za medalju izborio je pobedom protiv Poljaka Mihala Florčaka.

Jovović je nakon tri efektna trijumfa došao do polufinala u kategoriji preko 84 kilograma, gde je poražen od Anesa Bostandžića iz BiH. Protivnik karatisti Bara u meču za treće mesto i medalju biće Dario Gluhinić iz Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar