EP: Karatisti Crne Gore osvojili pet medalja

KSCG

Karate reprezentacija Crne Gore sa pet bronzanih medalja završila je nastup na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaki.

Nastup na pobedničkom postolju izborili su kadetkinja Jovana Damjanović, juniori Andrija Danilović i Emre Saljiu i mlađi seniori Nemanja Mikulić i Nemanja Jovović.

Privatna arhiva

Na korak od medalje bili su i su kadet Anes Arifaj i muški kadetsko-juniorski tim, ali su izgubili mečeve za medalje i završili kao petoplasirani.

Damjanović je u meču za treće mesto u kategoriji do 61 kilogram pobedila Elizu Bauld iz Škotske. Meč je završen nerešeno 2:2, a presudio je prvi osvojeni poen članice Omladinca. Njen klupski drug, Danilović u kategoriji do 68 kilograma, do medalje došao je pobedom protiv Grka Stilianosa Ftilakisa 6:0.

KSCG

U kategoriji do 76 kilograma, Emre Saljiu je u borbi za medalju bio bolji od Nemca Adriana Hajnriha 1:0. U kategoriji do 84 kilograma, Mikulić je bio bolji od Mahira Džuha iz Bosne i Hercegovine 2:0. Uspešan nastup kompletirao je Jovović, u kategoriji preko 84 kilograma, pobedom protiv Hrvata Darija Gluhinića 1:0.

Anes Arifaj je u meču za treće mesto u kategoriji do 70 kilograma, poražen od Slovaka Ričarda Turcanika. Borba je završena nerešeno 7;7, ali je presudilo pravilo prvog osvojenog poena. Nijanse su odlučivale i osvajača bronzane medalje u katama ekipno.

KSCG

Kadetsko-juniorski tim, u sastavu Benjamin Aljošević, Aleksa Janjić i Ajsel Geršvic, u meču za medalju izgubio je od Hrvatske. Oba tima imala su istu ocenu (40,6), pa je pobednika presudila najveća.

Komentari

Vaš komentar