EP: Petar Liješević nije uspeo da stigne do medalje

Podeli:
BSCG

Crnogorski bokseri Petar Liješević i Edin Alković nisu uspeli da se plasiraju u polufinale i obezbede bronzane medalje na seniorskom prvenstvu Evrope u Jerevanu.

Petar Liješević je u četvrtfinalnom meču kategorije do 86 kilograma, odlukom sudija na poene, poražen od Poljaka Tomaša Nižvijeckog sa 5:0. Bokser Budve u osmini finala eliminisao je Moldavca Andreja Zaplitnija sa 5:0.

Liješević koji je tek ove sezone prešao u seniorsku konkurenciju, nije uspeo da stigne i do prve medalje na velikim takmičenjima, ali je jasno da vreme radi za Petra, za momka koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore, zlatnu na šampionatu Evrope za mlade i srebrnu na Svetskom šampionatu za mlade.

Petar Liješević
BK Budva

U prepodnevnom terminu, Eldin Alković je u meču za polufinale i bronzanu medalju u kategoriji do 60 kilograma poražen od Španca Hose Brotonsa Kuilesa sa 5:0.

Bokser Podgorice u osmini finala, prekidom u trećoj rundi, pobijedio je Litvanca Edgarsa Skurdelisa. Sudija u ringu je zbog povrede arkade litvanskog borca prekinuo borbu.

Komentari

Vaš komentar