„Fjodor ponovo traži priliku da se bori za pojas!“

Podeli:
Fjodor Emelijanenko
Guliver Image/AP Photo/Gregory Payan

Legendarni ruski MMA borac Fjodor Emelijanenko želi da okonča karijeru kao prvak organizacije Belator u teškoj kategoriji, prenose američki mediji reči prvog čoveka te promocije Skota Kokera.

Predsednik Belatora voljan je da pruži tu šansu „Poslednjem caru“, ali pre toga moraju da se ispune određeni uslovi.

O "Poslednjem caru":

Fjodor me je pitao da li je moguće da na leto organizujemo događaj u Moskvi u kojem će se on boriti za titulu. Bio bi to njegov oproštajni meč. Rekao je da želi da se bori sa Bejderom ako ovaj pobedi Moldavskog, želi da se bori sa Bejderom. Rekao sam mu da treba još da vidimo kako će se situacija razvijati i njemu je to bilo u redu“, izjavio je Skot Koker.

Aktuelni prvak Belatora u najtežoj diviziji je Rajan Bejder, koji je poslednjih godina imao velikih problema sa povredama. Zbog njegov odsustva privremeni prvak je Rus Valentin Moldavski, on će sa Bejderom 29. januara imati borbu za objedinjenje titula.

Emelijanenko je poslednji put bio u „kavezu“ Belatora 23. oktobra kada je u Moskvi nokautom u prvoj rundi porazio Tomotija Džonsona. Emelijanenko je imao meč sa Bejderom 2019. godine, ali ga je tada Amerikanac porazio nokautom u prvoj rundi.

U slavnoj karijeri Rus ima skor od 40 pobeda (16 KO, 15 sabmišna) i 6 poraza (5 KO). Smatra se jednim od najvećih teškaša u istoriji MMA.

Komentari

Vaš komentar