„Fjuri i ja smo se dogovorili – rat u centru ringa!“

Tajson Fjuri, Derek Čisora
Tom Dulat/Getty Images

Predstojećeg vikenda odlučivaće se o tome ko će biti bokserski prvak sveta u teškoj kategoriji u verziji WBC. Biće to treći međusobni duel, a aktuelni prvak Tajson Fjuri biće veliki favorit protiv izazivača Dereka Čisore, budući da ga je već dvaput pobedio u međusobnim susretima.

Direktran prenos priredbe koju predvode Fjuri i Čisora moći ćete da pratite ekskluzivno na Sport klubu 1 u subotu od 19 časova i 30 minuta. Očekuje se da će prvak i izazivač izaći u ring oko 22 časa po srednjoevropskom vremenu!

Čisora je svestan da je autsajder, ali kaže da ga to ne sprečava da publici priredi uzbudljiv nastup.

Povezano:

„Želimo navijačima da priredimo lepu zabavu. Kada nam sudija saopšti pravila, nećemo se vraćati u svoje uglove, već ćemo ostati u centru ringa i tu krenuti borbu, tako smo se dogovorili. Da vam kažem, taj čovek i ja volimo da se tučemo. Mi smo u tom poslu. Ne želimo da krademo novac od javnosti. Naš posao je da napravimo dobru borbu. Mi smo kolege, ali kakav god da bude ishod, to će biti ‘rat’. Kada se gong oglasi, neće biti povlačenja. Ne slušamo svoje trenere, da sam ih ja slušao, dosad bih već bio u penziji“, rekao je Derek Čisora na konferenciji za medije promovišući narednu borbu.

„Kralj Cigana“ Fjuri poznat je po svojim bombastičnim izjava koje veoma često ne nose nikakvu težinu jer ih Britanac ne potkrepljuje delima, a ovog puta govorio je i o tome šta ga motiviše da nastavi da se bori.

„Dosta su me sj***le povrede. Kao da sam automobil koji je prešao 800 hiljada kilometara. Telo mi je dotrajalo. U principu, odlučio sam da se vratim jer mi je bilo dosadno. Laktovi su mi sj***ni, kao i ramena, leđa, sve… Ne mogu da radim ono što sam nekada mogao. Boli me. Nekada sam mogao da radim sve te ‘fensi’ stvari, da eskiviram milion udaraca, kao da sam u ‘Matriksu’. Sada mnogo više pribegavam blokiranju“, kazao je aktuelni šampion Tajson Fjuri.

Fjuri se posle poslednje pobede penzionisao, mada je malo ko u svetu sporta zapravo poverovao da će visoki Britanac posle trijumfa nad Vajtom zaista završiti sa aktuelnim bavljenjem boksom.

Dosad u profesionalnoj karijeri 206 centimetara visoki Fjuri nije doživeo nijedan poraz – zabeležio je 32 pobede (23 KO) i 1 remi.

Sa druge strane Čisora, borac rođen u Zimbabveu, ima ne tako zavidan profesionalni skor od 33 pobede (23 KO) i 12 poraza (3 KO).U poslednje četiri borbe Čisora je doživeo tri poraza, ali je u sva tri ostavio veoma dobar utisak protiv favorizovanih protivnika – jednom ga je sudijskom odlukom savladao aktuelni WBA, WBO i IBF prvak Aleksandar Usik, a dvaput su sudije bodovale za Džozefa Parkera. Ipak, u poslednjem boravku u ringu bokser poznat pod nadimkom „Rat“ opravdao je još jednom svoj nadimak pobedivši Bugarina Kubrata Puleva.

Sjajnu borbu trebalo bi da vidimo i pre nego što Fjuri i Čisora kroče u ring. Glavna uvodna borba je još jedan okršaj teškaša – mladi britanski nokauter Danijel Duboa (18-, 17 KO) boriće se sa Južnoafrikancem Kevinom Lerenom (28-1, 14 KO).

Tajson Fjuri, Derek Čisora
foto: Sport klub

Najzanimljiviji trenuci u prve dve borbe Fjurija i Čisore:

Komentari

Vaš komentar