Fjuri i Parker: Dobri drugovi, a pobiće se ako Vajt „ispali“

Podeli:
Džozef Parker, Tajson Fjuri
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Bliži se subota 23. april i borba Tajsona Fjurija i Dilinjana Vajta za titulu svetskog WBC prvaka teške kategorije pred 94.000 gledalaca na londonskom Vembliju. Međutim, kao i uvek kada su borilački sportovi u pitanju, organizatori imaju „plan B“ ukoliko u poslednji čas jedna od zvezda večeri ne bude u mogućnosti da nastupi usled povrede, bolesti ili nekog drugog problema.

Menadžer novozelandskog teškaša Džozefa Parkera Dejvid Higins rekao je za medije iz svoje domovine da je njegov klijent, spreman da uskoči kao zamena i odradi meč sa „Kraljem Cigana“ ukoliko Vajt bude prinuđen da ne nastupi.

U susret meču Fjuri - Vajt?

Tome na put neće stati ni činjenica da su Parker i Tajson Fjuri dobri prijatelji i da je Parker jedan od glavnih Fjurijevih sparing-partnera tokom priprema za meč sa Vajtom.

„Džozef nikada nije bio u boljoj formi, nije prestao da trenira od meča sa Čisorom. On dobro poznaje Fjruija, a promoteri su želeli rezervu za ovaj meč. Veliki je novac uložen, a Vajt je u više navrata delovao prilično nepouzdano. I Džozef i Tajson su pristali – oni su kolege, zajedno treniraju, ali posao je posao. Osim toga, znate da bi Džozef veoma cenio priliku da se revanšira Vajtu. U njihovoj borbi iz 2018. godine Vajt je imao sreće – udario je Džozefa glavom, a sudije su to greškom videle kao nokdaun“, izjavio je menadžer Dejvid Higins.

Džozef Parker (30) u poslednja dva meča ima pobede nad iskusnim Derekom Čisorom – u prvom duelu ga je pobedio podeljenom, a u drugom jednoglasnom odlukom sudija posle velike borbe. U profesionalnom ringu ima 30 pobeda (21 KO) i dva poraza – savladao ga je Entoni Džošua, a potom i Dilijan Vajt, obojica jednoglasnom odlukom sudija. WBO pojas svetskog prvaka osvojio je 2016. godine kada je većinskom odlukom posle 12 rundi velike borbe pobedio Endija Ruiza juniora.

Komentari

Vaš komentar