Fjuri ima novog trenera, stari u neverici

Podeli:
Tajson Fjuri, Šugarhil Stjuard
Julian Finney/Getty Images

Britanski bokser Tajson Fjuri je pod vođstvom američkog trenera Šugarhila Stjuarda postao prava nokaut-mašina, što su na svojoj koži veoma dobro osetili Diontej Vajlder (dvaput) i Dilijan Vajt. Međutim, „Kralj Cigana“ je objavio da neće nastaviti saradnju sa nekadašnjim policajcem i kuvarom iz Detroita, već da će mu u narednom perdiodu glavni trener biti sunarodnik Ajzak Lou.

Pod Louovim vođstvom Fjuri će se pripremati za novu borbu, a aktuelni svetski prvak se nada da će to biti treći meč sa Derekom Čisorom krajem godine.

Povezano:

Ajzak Lou (28) je veliki prijatelj Tajsona Fjuri, takođe je britanski bokser, a takmiči se u perolakoj kategoriji (do 57 kg). U profesionalnoj karijeri ima 21 pobedu (6 KO), 2 poraza i 3 remija.

Ovu vest je prilično ironično komentarisao i doskorašnji Fjurijev trener Stjuard.

„Srećno sa tim“, napisao je na instagramu Lou uz emotikon koji se udara po glavi.

Istorija Fjurijevih trenera je prilično zanimljiva – do 2011. vodio ga je otac Džon Fjuri, potom mu je do 2014. glavni trener bio stric Hjui Fjuri jer je Džon Fjuri imao problema sa zakonom. Do svetske titule Tajsona je odveo njegov drugi stric, Piter Fjuri, sa kojim je radio tokom priprema za borbu sa Vladimirom Kličkom.

Posle je usledilo odsustvo iz ringa tokom kojeg se Fjuri mučio sa psihičkim problemima i bolestima zavisnosti, a kroz povratak ga je vodio Ben Dejvison, sa kojim je zbog Šugarhila Stjuarda prekinuo saradnju krajem 2019. godine.

Šugarhil Stjuard je rođen kao „Džejvan“, a bratanac je legendarnog Emanuela Stjuarda, jednog od najuspešnijih trenera u istoriji boksa. Njegovo prezime je uzeo kako bi mu odao počast.

Fjuri (32-0-1, 23 KO) je Čisoru pobedio 2011. godine jednoglasnom odlukom sudija, a potom tri godine kasnije ga je savladao kada „Rat“ nije mogao da nastavi borbu posle deset rundi. Veoma je čudno da će se organizovati trilogija pošto je u prve dve borbe bilo veoma jasno ko je bolji takmičar.

Komentari

Vaš komentar