„Fjuri je jednostavno preveliki za Usika“

SK Fight 23. avg 202213:356 komentara
Podeli:
Tajson Fjuri
xJohnxBarryx via Guliver

Pošto je Ukrajinac Aleksandar Usik u revanšu prethodnog vikenda ponovo pobedio Entonija Džošuu odmah je izavio da želi da se u sledećem meču bori protiv Tajsona Fjurija za status nepriosnovenog prvaka sveta. „Kralj Cigana“ je preko društvenih mreža izjavio da rado prihvata poziv, ali logistika organizovanja najvećih svetskih bokserskih priredbi često je mnogo teža nego što se u prvih mah čini. U međuvremenu, bokserski svet komentariše – ko je favorit u eventualnom duelu Usika i Fjurija?

Usik je u subotu uveče u Džedi podeljenom odlukom sudija posle 12 rundi po drugi put u karijeri savladao Džošuu i ostao svetski šampion u verzijama WBA, WBO i IBF.

O meču Usik - Džošua 2:

„Znamo da će potencijalni meč Usika i Fjurija doneti mnogo novca – da li će se održati u Saudijskoj Arabiji ili na nekom drugom mestu – ne znamo. Jedna stvar je sigurna – borba će se organizovati lako jer obe strane žele da se to dogodi“, izjavio je Frenk Voren, jedan od ko-promotera Tajsona Fjurija.

„Svidelo mi se kako je Usik boksovao u duelu sa Džošuom, ali smatram da bi ga neki veći teškaš, koji ispaljuje više udaraca, ipak pobedio. Mislim da bi mu Džo Džojs, koji ima odličnu bradu, bio problem. A Fjuri bi Usiku bio ogroman problem. Smatram da je jednostavno preveliki za Usika – ima previše municije za njega“, kazao je promoter.

Fjuri je poslednji put u profesionalnom ringu bio prošlog maja, kada je nokautom odbranio WBC pojas protiv sunarodnika Dilijana Vajta.

Potencijalna borba Usika i Fjurija pobedniku bi donela sva relevantna priznanja u svetu boksa – WBA, WBO, IBF, WBC pojaseve, titulu časopisa „Ring“, kao i zvanje linealnog prvaka sveta.

Poslednji neprikosnoveni šampion teške kategorije bio je Lenoks Luis. Britansko-kanadski borac je 1999. godine pobedom nad Ivanderom Holifildom objedinio sva tri pojasa koja su se smatrali velikim u to vreme (WBO postaje jedan od najvećih tek 2004, kada ga je popularizovao Bernard Hopkins). Ipak, Luisova neprikosnovena vladavina nije dugo trajala jer mu je zbog administrativnih prepreka oduzeta WBC titula.

Najbliže statusu neprikosnovenog prvaka u 21. veku stigao je Vladimir Kličko tokom svoje impresivne serije odbrana svetskih titula, ali ni u jednom trenutku nije objedinio sva četiri pojasa jer je WBC šampion u najvećem delu Vladimirove dominacije bio njegov rođeni brat Vitalij, danas gradonačelnik Kijeva.

Komentari

Vaš komentar