Habib: Jan treba da bude prvak, ja ne bih mogao kao Sterling

Podeli:
Petr Yan
REUTERS / Jeff Bottari/Handout Photo via USA TODAY Sports

Nekadašnji UFC šampion Habib Nurmagomedov komentarisao je situaciju u bantam kategoriji (do 61 kg) u elitnoj promociji i istakao da bi njegov zemljak Pjotr Jan trebalo da bude šampion jer nije zadovoljan ishodom prethodne borbe za pojas prvaka.

Šestog marta Jan je imao priliku da prvi put brani status šampiona koji je stekao pobedom nad velikanom Žozeom Aldom, a protvnik mu je bio Amerikanac poreklom sa Jamajke Aldžamejn Sterling.

UFC:

Jan je bio u prednosti po mišljenju svih sudija u trenutku prekida meča u četvrtoj rundi – svaki od arbitara koji boduju govorio je da je borac iz Sibira u prednosti. Međutim, Jan je kolenom izuzetno snažno udario Sterlinga, koji nije uspeo da nastavi meč, pa je borba okončana diskvalifikacijom i Sterling je postao novi šampion.

Udarci nogom u glavu protivnika koji je na zemlji makar jednom rukom nisu dozvoljeni po UFC pravilima, iako ih neke druge organizacije dopuštaju.

Ne bih želeo da postanem prvak na način koji je to postao Sterling. Mislim da Sterling to isto oseća, kao i njegov tim. Ne bih želeo da do titule dođem u borbi koju sam gubio samo zbog toga što je protivnik prekršio pravila. Ne osuđujem nikoga, samo ne bih želeo da mi se to dogodi“, izjavio je Habib Nurmagomedov, čovek koji je u UFC imao skor 13-0 pre povlačenja prethodnog oktobra.

Jan je napravio ogromnu grešku koja ga je koštala pojasa. Ipak, mislim da će uspeti da se vrati jači ako uradi ’domaći zadatak’ na pravi način. Mislim da treba da mu se pruži prilika za revanš ove godine. Jan treba da bude prvak, mislim da treba tako da bude. Da se sve lepo završi, baš kao što je to slučaj u turskim TV sapunicama“, rekao je Avarin iz Dagestana.

Za sada nije poznato da li će biti upriličen revanš između Sterlinga i Jana, niti ko će biti prvi izazivač tokom Sterlingove vladavine u bantamu.

Komentari

Vaš komentar