Habibov naslednik ili Oliveira – u oktobru nas čeka odgovor!

SK Fight 16. jul 202221:552 komentara
Podeli:
Islam Mahačev
Francois Nel/Getty Images

Jedna od najiščekivanijih MMA borbi današnjice konačno je ugovorena – na priredbi UFC 290 u Abu Dabiju 22. oktobra za trenutno slobodnu titulu prvaka lake kategorije (do 70 kg) boriće se Čarls Oliveira i Islam Mahačev.

Oliveira je poslednji držao ovaj pojas, ali mu je on maju ove godine oduzet, uprkos pobedi nad Džastinom Gejdžijem.

UFC:

Brazilac dan ranije na merenju nije zadovoljio težinu, pa je divizija ostala bez prvaka, iako Oliveira ima neverovatan niz od 11 pobeda u UFC. Pojas je osvojio protiv Majkla Čendlera, a odbranio ga je protiv Dastina Poarijea.

U profesionalnoj karijeri Oliveira ima skor od 33 pobede (9 nokauta, 21 sabmišn) i 8 poraza, a aktuelni je rekorder UFC po broju pobeda prekidom (19) i pobeda sabmišnom (16). Član elitne promocije je od 2010. godine.

Bilo je više nego očekivano da Mahačev dobije priliku da se sledeći bori za pojas. Borac iz Rusije takođe ima neverovatan niz pobeda – slavio je u prethodnih deset susreta. Prethodni boravak u UFC „oktagonu“ Dagestanac je imao u febraru, kada je lako u prvoj rundi na predaju primorao Bobija Grina.

Mahačev od detinjstva trenira sa Habibom Nurmagomedovom, čovekom koji je u prošlosti držao ovaj pojas, a mnogi u Mahačevu vide naslednika čuvenog „Orla“, neporaženog borca koji se 2020. oprostio od UFC.

Komentari

Vaš komentar