Hoće li doći do istorijske borbe Usika i Fjurija?

SK Fight 22. avg 202213:441 komentar
Podeli:
Oleksandr Usik
Photo by Francois Nel/Getty Images

Promoter Frenk Voren uveren je u to da će doći do borbe Oleksandra Usika i Tajsona Fjurija za neprikosnovenog prvaka teške kategorije.

Novom pobedom nad Džošuom, Usik je odbranio WBA, WBO i IBF pojaseve. S druge strane, vlasnik WBC pojasa Fjuri je nedavno objavio povlačenje, ali je posle Usikovog trijumfa nagovestio da bi mogao da se vrati, što nije neočekivano.

„Usik protiv Fjurija – to bi bila zaista dobra borba. Mislim da će do nje i doći, jer oba tima to žele“, rekao je Voren.

Pročitajte i:

Poslednji neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji bio je Lenoks Luis, posle pobede nad Ivanderom Holifildom 1999. godine.

Od 2007. godine uključen je i WBO pojas u zvanje „neprikosnovenog“, ali nije bilo borbe u kojoj su ulog sva četiri pojasa.

Usik ima skor 20-0, dok je Fjuri na 33-0.

„Usik je posle pobede nad Džošuom rekao da ga jedino zanima borba sa Fjurijem, a sigurno je isti slučaj i sa Tajsonom. Sada je samo pitanje gde bi ta borba donela najviše novca – to je jedinstvena, istorijska borba. Sva četiri pojasa na talonu, oba borca neporaženi – ceo svet boksa bio bi zaokupljen tom borbom“, dodaje Voren.

Hoćemo li i kada videti Fjuri-Usik?

Komentari

Vaš komentar