Hrgović „zagreva“ publiku pred Džošuu i Usika: Da svi vide!

Podeli:
Filip Hrgović
GEPAxpictures xDanielxGoetzhaber via Guliver

Hrvatski bokser teške kategorije Filip Hrgović trebalo je prethodnog maja u Las Vegasu da se bori protiv kineza Žileija Žanga, ali je učešće u borbi otkazao zbog toga što mu je tokom priprema za meč preminuo otac. Međutim, najveći izazov u karijeri 30-godišnjeg Zagrepčanina je odložen, pa će se sa Kinezom „El Animal“ sastati 20. avgusta.

Biće to jedna od uvodnih borbi za spektakularni duel Entonija Džošue i Aleksandra Usika u Džedi u Saudijskoj Arabiji.

Povezano:

„Jako naporno radim, ne samo tokom ovog kampa, već godinama. To je prilika koju sam čekao. Nema uzbuđenja i planova, idem da pokažem šta znam. Dobro je što će borba biti pred meč Džošue i Usika jer će to pratiti čitav svet i to je prilika da pokažem u najboljem svetlu. To je cilj – da me navijači vide na delu“, izjavio je Filip Hrgović za hrvatske medije.

Žang je u maju dobio novog protivnika kada je Hrgović otkazao učešće nekoliko dana pred meč – lako je savladao Skota Aleksandera nokautom u prvoj rundi i sada u profesionalnom ringu ima skor 24-0-1.

„Ako pobedim postajem obavezni izazivač pobedniku meča Usik – Džošua, sledi mi borba za svetsku titulu. Nadam se da ću je dobiti uskoro.“

Hrgović, koji u profesionalnom ringu ima 14 pobeda u 14 mečeva (12 KO) nedavno je promenio trenera – raskinuo je saradnju sa Pedrom Dijazom i sada ga trenira Roni Šilds, koji je svojevremeno sarađivao sa velikim zvezdama poput Ivandera Holifilda i Majka Tajsona.

„Traži od mene prednji direkt, koji nisam puno koristio pre, više sam se fokusirao na druge udarce. U sparinzima traži da više obatim pažnju na obranu. Čim primim udarac, odmah kaže da trening nije bio dobar“, kaže hrvatski bokser.

Komentari

Vaš komentar