Hrgović: Želim da pobedim za oca i porodicu

Podeli:
Filip Hrgović
xDanielxGoetzhaber via Guliver

Filip Hrgović se ovog vikenda vraća u ring nakon više od osam meseci. Biće to njegova najveća borba u karijeri, koja će pobedniku doneti titulu obaveznog izazivača za pojas svetskog prvaka, a protivnik mu je Kinez Žilei Ženg.

Borba je trebalo da se održi u maju, ali je otkazana nakon smrti Hrgovićevog oca. Novi termin je 20. avgusta, a umesto u Las vegasu, održaće se u Džedi, kao predborba revanšu između Oleksandra Usika i Entonija Džošue za titulu svetskog prvaka.

“Ovo je najveća borba mog života, veliki iskorak, opasan sam kao borac, mlad, svi očekuju tešku borbu protiv mene i riskantan sam protivnik za sve. Razumem one koji nisu želeli da se bore sa mnom, svi znaju koliko bi im bilo teško. Velika je to prilika, postaću obavezni izazivač, nadam se. A to je najbolji put za mene jer me niko od šampiona neće izabrati za protivnika ako nisam obavezan”, rekao je Hrgović i nastavio o rivalu:

“Shvatam ga ozbiljno, mislim da je dobar borac, imao je dobru amatersku karijeru i neporažen je u profesionalnoj. Ima olimpijsko srebro i mnogo isksutva. Imam dobre sparing-partnere, promenilo se 7,8 boksera svakih nekoliko nedelja”.

Hrgović se osvrnuo i na smrt oca.

“Otac mi je preminuo pre nekoliko meseci, oko mesec dana pre nego što je borba bila zakazana. Nisam mogao da treniram, nisam bio prisutan neko vreme, bilo mi je teško. Želim da se zahvalim svima što su razumeli moju situaciju i odložili borbu. Još mislim na njega svaki dan, naravno da ovu borbu želim da posvetim njemu, da pobedim za njega i svoju porodicu”, zaključio je Hrgović.

Komentari

Vaš komentar