Ima li spasa za boks? Zašto se raspala borba Fjuri – Džošua?

SK Fight 27. maj. 202113:371 komentar
Podeli:
Ediie Hearn
George Wood/Getty Images

Svet boksa nestrpljivo je čekao duel dvojice britanskih boksera, koji bi doneli prvog neprikosnovenog svetskog prvaka u 21. veku, ali od orkšaja Tajsona Fjurija i Entonija Džošue za sada nema ništa. Sud u SAD je doneo odluku prema kojoj Fjuri mora da ispuni ugovornu obavezu i pre meča sa Džošuom odradi i treći meč sa Diontejom Vajlderom. O svemu je govorio Edi Hern, direktor agencije „Mečrum boksing“, koja zastupa Džošuu.

Borba je trebalo da se održi 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji, ali je presuda ipak primorala Fjurija da zakaže novi duel „Bronzanim bombarderom“ Vajlderom.

Boks:

Promocija Top Renk i njen vlasnik Bob Arum, zastupnici Tajsona Fjurija su nas namerno zavlačili znajući da će imati treći meč sa Vajlderom. Sve je bilo gotovo i već smo sve zakazali za Saudijsku Arabiju. Saudijci su sjajni, sa njima smko se sve lako dogovorili i radovali smo se meču. A onda sam dobio dve poruke od dvojice novinara koji su mi javili da je arbitraža u SAD otišla u Vajlderovu korist i da od meča neće biti ništa. Odmah sam zvao Boba i on mi je rekao: ’Ehhh.. Nećeš verovati, ali…’ Nisam mogao da verujem. Pitao sam ga šta će da uradi po tom pitanju, a on je rekao da neće uraditi ništa“, ispričao je Edi Hern.

Džošua je bio u pravu kada je govorio da sumnja da Fjuri želi borbu. Oni nisu ništa uradili kako bi održali dogovor i imali meč sa Džošuom. Sve vreme su znali šta će se dogoditi“, objasnio je Džošuin promoter.

Posle otkazivanja borbe Fjuri i Džošua su razmenili uvrede na društvenim mrežama, a tek posle Fjurijeve trilogije sa Vajlderom ostaje da se vidi da li će ova borba ikada biti organizovana.

Fjuri je svetski teškaški prvak u verziji WBC, a Džošua drži titule u preostale tri relevantne organizacije – WBA, WBO i IBF. Njihov eventualni meč dao bi svetu boksa prvog apsolutnog vladara „kraljevske kategorije“ još od 1999. godine i Lenoksa Luisa.

Komentari

Vaš komentar