Islam o Volkanovskom: Shvatiće da nismo ista kategorija

SK Fight 7. feb 202318:413 komentara
Islam Mahačev
REUTERS/Craig Kidwell-USA TODAY Sports

Istinski spektakl očekuje ljubitelje MMA u nedelju rano ujutru po srednjoevropskom vremenu. U „RAC areni“ u australijskom Pertu održaće se priredba UFC 284, a u glavnoj borbi domaći borac Aleksander Volkanovski pokušaće da osvoji i drugu UFC titulu eventualnom pobedom nad Islamom Mahačevom iz Rusije.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Volkanovski, borac makedonskog porekla, trenutno je šampion perolake kategorije (do 66 kg), a sada želi i pojas u lakoj diviziji (do 70 kg) koji drži momak iz Dagestana. Ako bi došao do pobede, Volkanovski bi uspeo da istovremeno drži dva UFC pojasa, što je dosad za rukom pošlo samo Konoru Mekgregoru, Danijelu Kormijeu, Henriju Sehudu i Amandi Nunes.

UFC:

Sa druge strane, ako bi Mahačev uspešno odradio svoju prvu odranu pojasa i pobedio Volkanovskog, on bi postao prvoplasirani u „paund for paund“ poretku elitne svetske promocije. Dileme nema da su ulozi ogromni.

Mnogi kao favorita vide 31-godišnjaka iz Mahačkale, koji je titulu osvojio u oktobru dominantnom pobedom nad Čarlsom Oliveirom. Mahačev je krupniji borac, koji je u prošlosti koristio fizičke predispozicije da slomi rivale, ali činjenica je da nije imao toliko tehnički obučenog rivala kao što je slučaj sa Volkanovskim.

„Iskreno, želim da ga nokautiram. Svi govore o tome kakav sam ja rvač, ali voleo bih ljudima da pokažem svoje udaračke sposobnosti. Volkanovski je nizak momak i stvarno mislim da imam potrebnu snagu da ga nokautiram“, kazao je Islam Mahačev, svojevrsni „naslednik“ Habiba Nurmagomedova, čoveka koji je u prošlosti takođe bio prvak u ovoj kategoriji u UFC.

„Ja sam jednostavno druga kategorija za njega. Pričamo o potpuno drugačijem nivou snage. Nije isto, a on će to shvatiti. Jasno mi je zašto pokušava – nema šta da izgubi. Želi da zaradi dosta novca, ali ovo nije njegov ‘reon’“, rekao je Mahačev.

Jedna od dve sjajne serije pobeda najverovatnije će biti okončana na UFC 274. Volkanovski ne zna za neuspeh od dolaska u UFC (12-0), a u profesionalnom kavezu ima 25-1. Mahačev, sa druge strane, ima niz od 11 pobeda, otkad ga je 2015. godine nokautirao Adrijano Martins.

U sunaslovnoj borbi odlučivaće se o privremenoj titulu prvaka perolake kategorije (dok se Volkanovski okušava u kategoriji „iznad“). Za nju će se boriti Jair Rodrigez i Džoš Emet.

Komentari

Vaš komentar