„Izi, plaćaju te da se boriš, a ne da sparinguješ!“

Podeli:
Izrael Adesanja
xLouisxGrassex via Guliver

Novozelandski MMA borac Izrael Adesanja odbranio je i četvrti put pojas UFC prvaka srednje kategorije (do 84 kg) pobedivši posle pet rundi jednoglasnom odlukom sudija Roberta Vitakera, ali ima i onih koji su nezadovoljan nastupom borca rođenog u Nigeriji.

Nekadašnji izazivač za status prvaka lake kategorije UFC Majkl Čendler kritikovao je Adesanju i borbu sa Vitakerom nažao je dosadnom.

Povezano:

„Za nekoga ko je dominantan kao Adesanja, on nije naročito ofanzivan. Da li je igrao neku igru ili se borio? Pitam za druga. Verujte mi, ja volim Adesanju, ali došli smo do toga da dominantan UFC šampion može samo da stoji, pokuša nekoliko udaraca po rundi i dobiće sudijskom odlukom ako izbegne najjače udarce rivala. Izi je dobio novac, treba da ide i da se bori, da se ne usudi da sparinguje“, izjavio je Majkl Čendler, koji je svojevremeno bio šampion organizacije Belator.

Arbitri su posle 25 minuta borbe bodovali 48-47, 48-47 i 49-46 za Adesanju.

Čendler (35) je u poslednje dve borbe poražen, ali je u okršajima sa Čarlsom Oliveirom i Džastinom Gejdžijem priredio publici prave spektakle.

Komentari

Vaš komentar