Još jedan sjajan KO za Volkova, raste nova ruska zvezda

SK Fight 5. jun 202210:291 komentar
Podeli:
Aleksandar Volkov
Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Ruski MMA borac Aleksandar Volkov vratio se pobedama u teškoj kategoriji elitne promocije UFC. Ovaj 201 centimetar visoki Moskovljanin zaustavio je Žairzinja Rozenstrujka iz Surinama tehničkom nokautom u prvoj rundi i glavnoj borbi „UFC Fight Night priredbe“, koja je u subotu uveče po srendjoevropskom vremenu održana u „Ejpeks“ centru u Las Vegasu.

Visoki Rus još jednom je dokazao da je fantastičan udarač i ubojitom kombinacijom je prvo uzdrmao, a potom i u nokdaun bacio snažnog rivala, pa je sudija Herb Din bio prinuđen da prekine borbu posle nešto više od dva minuta.

UFC:

Volkov sada u profesionalnim MMA borbama ima skor 35 pobeda (23 KO, 3 sabmišna) i 10 poraza, a od dolaska u UFC ima skor 9-4. U prethodnom boravku u „oktagonu“ na predaju ga je naterao Britanac Tom Aspinol, a ta priredba održana je u martu ove godine u londonskoj „O2 areni“.

Rozenstrujk je odličan nokauter, ali posle fantastičnog starta u UFC sada je pretrpeo četiri poraza u poslednjih šest borbi. Skor mu je 12-4.

U „sunaslovnoj“ borbi večeri slavio je još jedan borac iz Rusije – u duelu perolake kategorije (do 66 kg) Movsar Jevlojev je pokazao da raste u pravu zvezdu UFC i pobedio je prekaljenog Dena Igea sa Havaja jednoglasnom odlukom sudija posle tri borbe.

Ovaj borac iz ruske republike Ingušetija sada je na savršenom skoru od 16 pobeda (3 KO, 4 sabmišna) u 16 boravaka u profesionalnom ringu. Od dolaska u UFC ima svih šest trijumfa. Ige je u lošoj seriji – poražen je u tri prethodne borbe – „Korejski Zombi“ i Džoš Emet su ga savladali pre Jevlojeva.

Komentari

Vaš komentar