Junački preokret i tehnički nokaut za Todorovića!

SK Fight 16. okt 20227:4112 komentara
Duško Todorović
Josh Hedges/Zuffa LLC Via Getty Images

Srpski MMA borac Duško Todorović zabeležio je i treću pobedu u najboljoj svetskoj promociji UFC. Član beogradskog tima „Sekutor“ savladao je u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu tehničkim nokautom u drugoj rundi Amerikanca Zeka Rajta u okršaju u srednjoj kategoriji (do 84 kg).

UFC priredbe u direktnim prenosima možete pratiti ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Bila je to izuzetno uzbudljiva borba u „Ejpeks centru“ u Las Vegasu, koja definitivno nije krenula nimalo povoljno po 28-godišnjaka rođenog u Kotoru.

Povezano:

Rajte je u prvoj rundi kompletirao rušenje i bio je u dominantnoj poziciji, iz koje je i zadao brojne udarce. U nekoliko navrata pokušao je Todorović da ustane, napadao je i „sabmišn“, ali se u tim pozicijama otvorio i pretrpeo je neke snanžne udarce.

Međutim, u drugoj rundi situacija se poptuno preokrenula kada je srpski borac u pitanju. Izašao je mnogo odlučnije i spremnije i na nogama je zadavao ubojite kombinacije, koje su odmah uzdrmale „Nindžu sa Beverli Hilsa“. Impresivno je uspevao Amerikanac da ostane na nogama, ali je ipak posle nekog vremena Todoroviću pošlo za rukom da prevede borbu u parter.

Tu je ubrzo došao do „ful maunt“ pozicije, iz nje je zadavao snažne udarce rivalu i sudija Kris Tonjoni bio je prinuđen da prekine borbu na nešto više od tri minuta u drugoj rundi.

Bila je ovo treća pobeda za Duška u šestom boravku u UFC oktagonu – zanimljivo je da su sve tri došle tehničkim nokautom. U profesionalnim borbama Srbin sada ima 13 pobeda (9 KO, 3 sabmišna) i 3 poraza. Todorović je sada izjednačio rekord po broju UFC nastupa kada su srpski borci u pitanju – šest puta je u „oktagonu“ pre njega bio Bojan Veličković, a treba imati na umu i da je Todorović nastupio jednom i u „Dana White’s Contedner Series“.

„Planirali smo da na nogama završimo borb, ali smo znali da neće biti lako. Džordan je opasan borac, bili smo svesni da će ovo biti veliki izazov“, izjavio je Todorović u razgovoru sa Polom Felderom posle velike pobede, a ovaj meč je dobio i status borbe večeri, što će srpskom borcu doneti i finansijski bonus.

Treba naglasiti da Duško ima još dve borbe na ugovoru sa UFC, a ovo mu je bio drugi trijumf u poslednje tri borbe.

U preostalim borbama „UFC Fight Night“ priredbe održane u Las Vegasu valja izdvojiti pobedu Alekse Graso nad Vivijan Araužo u glavnoj borbi večeri. Susret je upriličen u ženskoj muva kategoriji (do 57 kg), a Graso je do trijumfa stigla jednoglasnom odlukom sudija posle pet rundi. U „sunaslovnoj“ borbi Džonatan Martinez je tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio legendarnog veterana Kaba Svonsona u perolakoj kategoriji (do 66 kg).

Komentari

Vaš komentar