Jutjuber-bokser preti UFC eliti: Hoću Usmana, Konora, Nejta

SK Fight 20. dec 202118:41 > 01. jan 2022 23:334 komentara
Džejk Pol
AP Photo/Chris O'Meara via Guliver

Američki bokser i jutjuber Džejk Pol u poslednje vreme uspeo je da do temelja uzdrma svet borilačkog sporta – u noći između subote i nedelje je u Tampi imao peti duel svoje profesionalne bokserske karijere. On je na brutalan način nokautirao nekadašnjeg UFC šampiona Tajrona Vudlija, a posle te pobede‚ svoje pete u karijeri u pet mečeva, obratio se i Dejni Vajtu, prvom čoveku elitne MMA promocije u kojoj je Vudli osvojio pojas prvaka.

Pol je u šestoj rundi posle jednog ubojitog udarca desnom rukom na pod srušio Vudlija i na taj način ga pobedio drugi put u 2021. godini. Prethodno ga je savladao u avgustu u Klivlendu, i to podeljenom odlukom sudija.

Povezano:

Dejna, upravo sam nokautirao UFC šampiona koji je pet puta pobeđivao u mečevima za pojas. Osramotio sam čitavu vašu kompaniju. Molim vas, dajte mi meč sa Kamaruom Usmanom. Dajte mi Nejta Dijaza, dajte mi Horhea Masvidala, dajte mi Konora Mekgregora. Znajte da ću osramotiti i njih. To vam obećavam, Dejna, obećavam“, izjavio je 24-godišnji Džejk Pol, koji je pre bokserske karijere veliku popularnost stekao kao jutjuber.

U dosadašnjoj karijeri u profesionalnom ringu Pol je porazio i nekadašnjeg NBA košarkaša Nejta Robinsona, kao i još jednog bivšeg MMA borca, Bena Askrena – obojicu brutalnim nokautima. Uprkos ponekad diskutabilnoj konkurenciji, jasno je da Amerikanac iz meča u meč vidno napreduje.

Takođe, ono što je većini aktera ovih mečeva možda i ključno, bokserske priredbe sa Polom u centralnoj borbi večeri finansijski su izuzetno dobro prošle. Ilustracije radi, Tajron Vudli je u šest meseci u 2021. godini za dve borbe sa Polom zaradio pet miliona dolara, što je više od svote koju je inkasirao tokom celokupne UFC karijere, koja je trajala od 2013. do 2020. i tokom koje je bio šampion.

Komentari

Vaš komentar