Kako se Fjuri pripremao? „Nisam imao seks šest nedelja!“

SK Fight 2. dec 202213:511 komentar
Tajson Fjuri
REUTERS/Steve Marcus

Svetski šampion teške kategorije u WBC verziji Tajson Fjuri za vikend će na stadionu Totenhema po treći put braniti pojas prvaka, a u razgovoru za medije dotakao se i onih koji su ga kritikovali zbog izbora izazivača. Britanski bokser će za suparnika imati sunarodnika Dereka Čisoru, čoveka kojeg je dosad u karijeri već pobedio dvaput i protiv koga će biti apsolutni favorit.

Čitavu priredbu iz Londona, u kojoj će glavna borba biti okršajk Fjuri – Čisora, moći ćete da pratite u direktnom prenosu ekskluzivno na Sport klubu, SBB mreži i EON platformi. Od 18 časova na Sport klubu 1 očekuje vas studijska emisija posvećena događaju, a od 19 pratimo program iz Londona. Očekuje se da će Fjuri i Čisora u ring izaći oko 22 časa po srednjoevropskom vremenu.

Fjuri ulazi u treći meč sa Čisorom sa skorom 33-0-1, dok je Čisora na 33-12, a poražen je u tri od poslednja četiri nastupa. Ipak, mora se reći da su sva tri poraza došla u neizvesnim mečevima sa dobrim protivnicima (dvaput Džozef Parker, jednom Aleksandar Usik).

Fjuri - Čisora 3:

„Čujem kritičare kako se*u, a nikada u svom životu nisu primili udarac. Dva su konja u trci i u takvim situacijama nikada ne treba potcenjivati rivala. Bilo šta može da se dogodi i da nešto pođe po zlu. Mnogo puta sam video šampione kako potcenjuju izazivače i već upišu pobedu i počnu da razmišljaju o novim rivalima. Sa druge strane, njihov protivnik radi mirno i vredno i onda ih j***no nokautira. To se stalno viđa“, izjavio je 34-godišnji Fjuri u susret meču sa Čisorom.

„Takav scenario se meni nikada neće dogoditi jer ja potšujem svakog čoveka sa kojim sam ikada stupio u ring. Dajem 110% svaki put kad sam u sali. Uložio sam devet nedelja priprema u ovu borbu. Nisam imao seks šest nedelja, to mi se nikada nije pre dogodilo. Želim da uđem u ring kao podivljali zec. Derek će želeti da me nokautira, a i ja ću njega. Biće to kao igrica Donki Kong, nemam šta mnogo da kažem“, kazao je „Kralj Cigana“.

Sjajnu borbu trebalo bi da vidimo i pre nego što Fjuri i Čisora kroče u ring. Glavna uvodna borba je još jedan okršaj teškaša – mladi britanski nokauter Danijel Duboa (18-1, 17 KO) boriće se sa Južnoafrikancem Kevinom Lerenom (28-1, 14 KO).

Komentari

Vaš komentar