Kakva UFC priredba – šest prekida na šest glavnih borbi!

Stiven Tompson
xLouisxGrassex via Guliver

Retko se viđa MMA priredba poput one koju smo mogli da gledamo u nedelju rano ujutru po srednjoevropskom vremenu u „Emvej centru“ u Orlandu. U glavnoj borbi videli smo duel u velter kategoriji (do 77 kg) – veteran Stiven Tompson tehničkim nokautom na kraju četvrte runde savladao je Kevina Holanda. Tačnije, ugao Holanda predao je meč pred poslednjih pet minuta.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Pokazao je iskusni „Vonderboj“ da još nije za penziju i posle velikih problema u kojima se tokom borbe nalazio uspeo je da ućutka najvećeg brbljivca UFC. Mnogi su s pravom prozvali ovu borbu kandidatom za borbu godine u popularnoj promociji.

UFC:

Tompson sada ima skor 17-7-1 u profesionalnim borbama, a na ovaj način prekinuo je niz od dva poraza.

U sunaslovnoj borbi još jedan veteran je došao do bitne pobede – Brazilac Rafael dos Anžos porazio je Brajana Barberenu sabmišnom „neck crank“ zahvatom u drugoj rundi. Vratio se RDA na pobednički put posle neuspeha protiv Rafaela Fizijeva u poslednjem boravku u oktagonu.

Veliku pažnju privukao je Sergej Pavlovič, koji se nametnuo kao velika sila u teškoj kategoriji – nokautirao je Taija Tuivasu na impresivan način u prvoj rundi. Mnogi su požurili da mu nadenu nadimak „Ruski Enganu“, a Pavlovič sada ima skor 17-1 u profesionalnom kavezu, 5-1 otkad je u UFC, a ovo mu je bio peti trijumf u nizu.

UFC se idućeg vikenda vraća fanstastičnom priredbom – UFC 282. U Las Vegasu će se održati poslednji veliki događaj sezone u organizaciji prestižne promocije, a u glavnoj borbi odlučivaće se o prvaku poluteške kategorije (do 93 kg). Sastaju se Poljak Jan Blahovič i Rus Magomed Ankalajev.

Komentari

Vaš komentar