Kata timovi Crne Gore stigli do srebra na šampionatu Balkana

Podeli:
KSCG

Kata timovi karate reprezentacije Crne Gore osvojili su srebrne medalje poslednjeg takmičarskog dana seniorskog prvenstva Balkana u Poreču. Karatisti iz Crne Gore vraćaju se kući sa sedam odličja.

Muška ekipa, u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević, u finalu poražena je od Turske sa 26,66 – 25,2. Crnogorski kataši plasman u finale izborili su kao prvoplasirani u grupi (24,2), u konkurenciji Severne Makedonije (24,06) i Bosne i Hercegovine (22,88).

Ženski kata tim, koji su činili Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, u meču za zlatnu medalju izgubio je od Turske  sa 25,34 – 23,62. Finalni meč izborile su pobedom protiv Hrvatske  sa 24,48 – 24,02..

Muška ekipa u borbama zbog povrede nekoliko takmičara odustala je od nastupa u Poreču. Ženska ekipa u borbama izgubila je od Bosne i Hercegovine. Obe ekipe ostvarile su po pobedu, pa je pobednika odlučivala poen razlika. Crnogorski tim nastupio je u sastavu Milena Jovanović, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

Meč je propustila Marina Raković, koja je u subotu 16. oktobra osvojila zlatnu medalju na šampionatu Balkana, a istog dana i srebrnu medalju na na međunarodnom turniru Top ten u Zagrebu.

KSCG

Crnogorski seniori nastup na šampionatu Balkana  završili su sa sedam medalja, po dve zlatne i srebrne i tri bronzane. Zlatne medalje osvojili su Nenad Dulović (do 67 kilograma) i Marina Raković (do 68), a bronzane  medalje Nikola Malović (do 84), Vasilisa Bujić (preko 68) i Anja Jović (do 50 kilograma).

Crnogorski karatisti posle uspeha na šampionatu Balkana i TOP 10 turniru u Zagrebu, sada se okreću nastavku rada, kako bi maksimalno spremni dočekali  Svetko prvenstvo, koje će se od 16. do 21. novembra održati u Dubaiju.

Komentari

Vaš komentar