Kik-bokseri Srbije dominantni u Hrvatskoj

SK Fight 1. jun 202113:16
kik-bokseri Srbije
Foto: Kik-boks savez Srbije

Nakon burnih događaja u Kik-boks savezu Srbije, izboru novog selektora i uprave, nagađanja o budućnosti, Srbija je imala odličan nastup u Hrvatskoj na nedavno održanom takmičenju.

Srđan Radulović, novi selektor kik-boks reprezentacije Srbije, odlučio je da sa novom, podmlađenom reprezentacijom ode na Evropski kup u Hrvatsku.

Kik-boks:

Mladi reprezentativci su bili nadmoćni. Nastupilo je više od dvadeset zemalja, među kojima su bili Ukrajina, Bugarska, Moldavija (jedne od vodećih zemalja po rezultatima u svetu) Srbija je zauzela prvo mesto po broju osvojenih medalja.

„Čestitam Srđanu Raduloviću na izboru. Čestitam ‘nekim novim klincima’, koji su definitivno budućnost našeg sporta“, izjavila je Stanka Pejović, potpredsednika Kik-boks saveza Srbije.

Zadovoljstvo nije krio ni selektor Radulović.

Što se tiče trenutnog velikog uspeha reprezentativaca, to će nam biti samo podstrek za bolji rad i da otklonimo sve greške kod podmlađene ekipe, kako bi kroz selekciju odabrali one najbolje, koji će predstavljati Srbiju. U prvom delu godine nas očekuju prvenstva Srbije u fulu i lou-kiku, kao i jedno do dva međunarodna takmičenja. Posle letnje pauze, zajednički kamp balkanskih zemalja kao i prvenstvo Balkana.“

To će sve biti provere za konačni sastav reprezentacije koja će predstavljati Srbiju na Svetskom seniorskom prvenstvu u Italiji u oktobru, kao i na Prvenstvu Evrope za juniore u novembru.

Ići će samo najbolji na spomenuta međunarodna takmičenja i neće biti nijedna zvezda u ekipi niti favorizovanje bilo koga„, zaključio je Radulović.

Komentari

Vaš komentar