Krv nije voda: Unuk Muhameda Alija brzo pobedio na debiju!

SK Fight 15. avg 202110:43 > 11:281 komentar
Podeli:
Niko Ali Volš
Brett Rojo/Tulsa World via AP

Niko Ali Volš, unuk legendarnog Muhameda Alija, na impresivan način je debitovao u profesionalnim vodama. Slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi u okršaju sa Džordanom Viksom, nekadašnjim MMA borcem, u borbi u Oklahomi.

Prošlo je 55 godina otkad je promoter Bob Arum priredio prvu Alijevu borbu, a sada je bio tu da nadgleda i ulazak naslednika u profesionalni ring.

*Čovek zbog kojeg Muhamed Ali nije „Najveći“

„Promovisao je mog dedu, a sada i mene. To je ludo. Holivud bi trebalo da napravi film o tome“, rekao je 21-godišnji Niko Ali Volš posle borbe.

„Nisam mislio da ću se dugo zadržati u svemu tome – jedna, možda dve borbe. A sada sam promoter za borbu njegovog unuka. Koliko je to ludo“, nadovezao se Arum, rođen 1931. godine.

„Za mene je on najveći deda!“

Poslao je Ali rivala u nokdaun desnom rukom, a zatim je zadao isti udarac kada se Viks pridigao. Usledila je rafalna paljba Nikova, pa je sudija bio prinuđen da borbu prekine posle manje od dva minuta.

„Razmišljao sam mnogo o dedi, mnogo mi nedostaje. Možda se vama čini kao da je to veliki pritisak, ali on je za mene samo moj deda. Za publiku je on najveći borac svih vremena, možda i najveća osoba. Za mene? On je najveći deda!“

*Zaboravljeni Alijev MMA meč sa japanskim kečerom

Niko je rođen u Čikagu, ali živi u Las Vegasu od četvrte godine. U početku ga boks nije okupirao, a njegova majka Rašida Ali (ćerka druge žene Muhameda Alija) u startu se i protivila tome da se njen sin bavi boksom.

U dedinom šortsu…

Niko Ali Volš
Brett Rojo/Tulsa World via AP

Međutim, oko 14. godine, Niko je zavoleo boks i počeo ozbiljnije da ga trenira. Muhamed Ali preminuo je 2016. godine, a i pred kraj života je putem fejstajma pomagao unuku u treninzima.

*Veliki Ali – „Krećem se kao leptir, ubadam kao pčela“

„Veliki sam obožavalac boraca koji su ekstremno odlučni i koncentrisani, jer to nije lako. Boks je 90 posto mentalna borba, siguran sam da bi vam to rekli i najveći bokseri svih vremena“, objašnjava Niko Ali Volš, koji je pobedu ostvario noseći šorts svoga dede iz šezdesetih godina prošlog veka.

Komentari

Vaš komentar