Legenda bira: Borbe koje želimo u 2023. godini!

Frances Ngannou
Katelyn Mulcahy/Getty Images

Nekadašnji UFC šampion srednje kategorije Majkl Bisping već godinama radi kao komentator elitne MMA promocije i mnoge ljubitelje ovog sporta zanima njegovo mišljenje. Na početku 2023. godine Britanac je predstavio svoj listu borbi koje bi najviše želeo da vidi u narednim mesecima.

UFC priredbe možete da pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Bisping smatra da su nam četiri UFC „blokbastera“ izmakla u 2022. godini i nada se da će se konačno ostvariti.

UFC na SK Fight:

1) Frensis Enganu – Džon Džons

„Enganu je pobedio Stipu Miočića, najvećeg teškaša svih vremena. Videli smo ga i u drugačijem izdanju protiv Sirila Gana – kod njega je primetna evolucija. Kako će proći protiv Džonsa, jednog od ljudi koji se smatra najvećim MMA borcem svih vremena?!“, pita se Bisping.

2) Marlon Vera – Šon O’Meli 2

„Volim obojicu, ali mislim da moraju da se bore ponovo. Putanje karijere im se ukrštaju. Mislim da su to možda i dve najveće zvezde u bantam kategoriji (do 61 kg)“, piše Britanac.

3) Hamzat Čimajev – Kolbi Kovington

„Hamzat priča kako niko ne želi da se bori sa njim. Kolbi nema zakazanu borbu. To bi bio meč visokog uloga“, kaže Bisping.

4) Konor Mekgregor Horhe Masvidal

„Želeo bih Konora da vidim u uzbudljivom okršaju. Ne bih hteo da gledam meč u kojem se neko rve sa Konorom. Možete li da zamislite prepucavanje u nedeljama koje bi prethodile toj borbi?!“, kaže Bisping.

5) Osim UFC borbi, Bisping je izdvojio i jednu u svetu boksa, koju priželjkuje većina ljubitelja ovog sporta. U pitanju je naravno okršaj za titulu neprikosnovenog šampiona teške kategorije u kojem bi rukavice ukrstili Tajson Fjuri i Aleksandar Usik.

Postoje najave da bi ovaj spektakl mogao da bude upriličen u 2023, ali zasad konkretnih informacija nema.

Komentari

Vaš komentar