Legenda savetuje: GGG je ispran i lenj, treba da se povuče

Podeli:
Gennady Golovkin
Sarah Stier/Getty Images

Legendarni kazahstanski bokser Genadij Golovkin više nije u najboljim godinama – to je bilo više nego evidentno u njegovom trećem meču sa Kanelom Alvarezom proteklog vikenda. Meksikanac je odbranio status neprikosnovenog šampiona supersrednje kategorije (do 76 kg), a GGG je u ringu delovao prilično bezopasno po rivala.

Roberto Duran, ikona bokserske istorije, deli to mišljenje – bokser sa Paname savetovao je Golovkina da objavi kraj profesionalne karijere.

Povezano:

„Iskreno, mislio sam da će ga Kanelo nokautirati. Golovkin uopšte nije pritiskao rivala. Treba da se povuče – izgubio je od Kanela, nije kao što je bio pre“, kazao je Roberto „Kanene ruke“ Duran, jedan od najvećih boksera druge polovine 20. veka.

„U ovom meču smo videli da je GGG ispran, da je lenj. Nije razmišljao kako treba, a u boksu morate da razmišljate“, rekao je 71-godišnji Duran, svojevremeno šampion u pet kategorija.

Genadij Genadijevič Golovkin (40) posle treće borbe sa Kanelom ima 45 profesionalnih mečeva i savladao je svakog rivala osim riđokosog Meksikanca. Skor mu je 42 pobede (37 KO), 2 poraza i 1 remi. GGG je jedan od najuspešnijih amatera u istoriji boksa sa skorom 345-5 i nepreglednim nizom medalja, od kojih je najznačajnija srebrna na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Komentari

Vaš komentar