Luis: Možda imam neki nedovršeni posao

SK Fight 3. dec. 202014:311 komentar
Podeli:
John Gichigi /Allsport

Posle Majka Tajsona i Roja Džonsa Juniora, uskoro bismo mogli da dočekamo još jedan okršaj legendi boksa.

O mogućnosti povratka u ring govorio je legendarni Lenoks Luis, dugogodišnji teškaški šampion, koji je u karijeri ostvario skor 41-2-1.

On je u poslednjim borbama u karijeri nokautirao upravo Tajsona, kao i Vitalija Klička.

Javnost u regionu posebno ga se seća po borbi protiv Željka Mavrovića 1998. godine.

Luis ima 55 godina, a proteklog vikenda uživao je gledajući Tajsona (54) i Džonsa (51).

Ja sam komentarisao borbu za HBO, stavili su me u središte čitave akcije. Možda su tako želeli da što bolje osetim atmosferu i poželim povratak u ring, ali se ipak nisam zagrejao dovoljno za tu ideju. Kroz istoriju su se bokseri vraćali u ring uglavnom jer nisu imali pametnijeg posla i jer su ih ljudi stalno zaustavljali i pitali ih kada im je i protiv koga sledeća borba. Ali, zbog toga samo izgledaju loše, zato sam se ja do sada držalo podalje od takvih priča„, rekao je Luis i dodao:

Ipak, ako se pogodi momenat i ukaže se prava prilika, mogao bih da se vratim. Bilo je govora da Ridik Bou želi da se bori sa mnom, pa možda još imam nekog nedovršenog posla. Ovo što su radili Tajson i Džons je bilo veoma zabavno“.

Lenoks Luis je na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. pobedio upravo Boua i osvojio zlato za Kanadu. Trebalo je da se kao profesionalci bore i 1992. kada je Luis stekao pravo da bude izazivač, dok je Bou držao objedinjene titule teškaškog šampiona.

Međutim, Amerikanac je to odbio i čak bacio pojas WBC u kantu za smeće jer nije želeo da ga organizacije ucenjuju na meč sa Luisom.

WBC je tada Luisa proglasio novim šampionom, a on je titulu nakon toga branio još 14 puta, od čega 12 puta uspešno.

 

 

Komentari

Vaš komentar