Marina Raković i Nenad Dulović najbolji na Balkanu

Podeli:
KSCG

Marina Raković i Nenad Dulović osvojili su zlatne medalje na Balkanskom šampionatu u Poreču, dok su Anja Jović, Nikola Malović i Vasilisa Bujić osvojili bronzana odličja.

Marina Raković, koju uskoro očekuje TOP 10 turnir u Zagrebu, a zatim i Svetsko prvenstvo, u finalnom meču kategorije do 68 klograma pobedila je Miu Gretu Zovko iz Hrvatske sa 2:0.

Na putu do finala, Marina Raković je eliminisala Semeju Teke iz Turske sa  3:1, Angelu Mojsovsku iz Severne Makedonije sa 11:2, Ilmu Rahmanović iz Bosme i Hercegovine sa 1:0, a u polufinalu je savladala Edu Eltemur iz Turske sa 8:5.

Zlatnu medalju osvojio je i Nenad Dulović u kategoriji do 67 kilograma, koji će takođe biti učesnik Svetskog prvenstva koje sledi. Dulović je u finalnom meču kategorije do 67 kilograma pobedio Abdurahima Omera Ozera iz Turske sa 5:0.

KSCG

Nenad je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je pobedio Stjepana Štimca iz Hrvatske sa 5:0, dok je u trećem eliminisao Stefana Joksića iz Srbije sa 1:0. U polufinalnoj borbi, Nenad Dulović je slavio je protiv Grka Ksenosa Dionisiosa zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu, nakon što je meč završen 2:2.

U kategoriji do 84 kilograma, Nikola Malović je u meču za treće mesto i bronzanu medalju je pobedio Ahmeta Buluta iz Turke sa 4:1. Vasilisa Bujić je do pobedničkog postolja i bronzane medalje došla pobedom protiv Tanje Ropret iz Srbije sa 2:0. Dok je Anja Jović u meču odluke za pobedničko postolje bila bolja od Rabije Elik iz Turske sa 2:1.

Poslednjeg dana takmičenja u Poreču, kada je seniorska konkurencija u pitanju, na programu su ekipna takmičenja.

Komentari

Vaš komentar