Masvidal otkazao, ko će „na crtu“ Edvardsu? Čimajev se nudi

Lion Edvards
Guliver Image / xTaidghxBarronx

Američki MMA borac Horhe Masvidal povredio se, pa 11. decembra u Las Vegasu na priredbi UFC 269 neće moći da se bori sa Britancem Lionom Edvardsom u meču velter kategorije (do 77 kg). Ostaje da se vidi da li će organizacija uspeti da pronađe novog rivala Edvardsu, ili će Britanac morati da pričeka neki drugi termin.

Razočaran sam, ali sam iskreno znao da taj prevarant ne želi da se bori sa mnom u svakom slučaju. On je u svakom slučaju bio samo usputna stanica do borbe za pojas. Cilj ostaje isti. Sada mi je potrebno da provedem vreme sa svojom porodicom, a šampionu Kamaruu Usmanu bih poručio da se vidimo uskoro“, tvitovao je Lion Edvards pošto je saznao da je Horhe Masvidal, dvostruki izazivač za pojas šampiona, bio prinuđen da otkaže.

Lion Edvards (30) se poslednji put borio u junu, kada je u sjajnoj borbi jednoglasnom odlukom porazio legendarnog Nejta Dijaza. U karijeri ima skor od 19 pobeda (6 KO, 3 sabmišna) i 3 poraza, a od dolaska u UFC je na skoru od 11 pobeda, 2 poraza i jednog poništenog meča.

Aktuelni šampion Kamaru Usman branio je šampionski pojas prethodnog vikenda, a posle sjajne borbe jednoglasnom odlukom sudija je po drugi put u karijeri pobedio Kolbija Kovingtona.

Posle Masvidalovog otkaza na društvenim mrežama javio se jedan kandidat za „zamenu“ – u pitanju je švedski borac čečenskog porekla Hamzat Čimajev. On se borio samo dve nedelje ranije na priredbi UFC 267, ali je rekao da je spreman da uđe u kavez sa Edvardsom 11. decembra.

Komentari

Vaš komentar