Mirončikov obezbedio medalju za Srbiju u Areni

Vladimir Mirončikov
foto: Bokserski savez Srbije

Bokserska reprezentacija Srbije ima osiguranu medalju na Svetskom šampionatu u olimpijskom boksu za muškarce, koji se održava u beogradskoj „Štark areni“. Na medalju je Srbija čekala dugih 26 godina, a sada ju je doneo 23-godišnji Vladimir Mirončikov. On je u četvrtfinalu savladao predstavnika Kazahstana Nirbeka Orbalaja 5:0.

Za plasman u finale i borbu za zlato u kategoriji do 80 kilograma Mirončikov će se boriti u četvrtak četvrtog novembra protiv Amerikanca Robija Gonzalesa.

SP u boksu:

Srpska publika me vodi iz pobede u pobedu. Imam još snage za finiš prvenstva, idemo dalje u nove pobede. Medalja je obezbeđena, medalja za Srbiju, srce mi je puno, kao i svim ljudima ovde. Vidim suze u očima mnogih, a to sve govori, koliko je sreće i radosti donela ova pobeda. Meč je bio težak, ali verovao sam u pobedu, kao što verujem da i dalje, uz podršku ovih divnih ljudi na tribinama, kao i svih koji šalju poruke i pozitivnu energiju, možemo do kraja, do zlata“, zaključio je Vladimir Mirončikov.

Pre Mirončikova za medalju za Srbiju borio se Vahid Abasov, ali je zaustavljen u četvrtfinalu u kategoriji do 67 kilograma od reprezentativca Japana Sevonretsa Okazave 1:4.

Hulio la Kruz
REUTERS/Ueslei Marcelino

Finale pre finala predstavljao je sudar srpskog teškaša Sadama Magomedova, u kategoriji do 92 kg, koji je izlašao na megdan dvostrukom olimpijskom i četvorostrukom svetskom šampionu Kubancu Huliju La Kruzu. Posle velike bitke izgubio je Magomedov od šampiona Olimpijskih igara u Tokiju oborivši La Kruza u poslednjim sekundama treće i ujedno poslednje runde.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.000 dolara. Srebrna medalja vredna je 50.000, a zlato 100.000 dolara. Nagrade bokserima na SP u Beogradu obezbedila je AIBA.

Komentari

Vaš komentar