Nađ i Mate Nemeš u finalu SP u rvanju

Podeli:
AP Photo/Anvar Ilyasov

Srpski rvači grčko-rimskim stilom Sebastijan Nađ (63 kg) i Mate Nemeš (67 kg) plasirali su u finale Svetskog prvenstva, koje se održava u Beogradskoj areni.

Nošeni podrsskom navijača sa tribina obezbediili su rekordne četiri medalje za Srbiju, za sada, a priliku za petu ima Viktor Nemeš kasnije danas. Dosadašnji rekord na šampionatima planete iznosio je tri odličja.

povezane vesti

Nađ je u polufinalu ubedljivo savladao Taleha Mamadova iz Azerbejdžana 5:0. Prethodno, u prvom kolu bio je bolji od Abdeldžebara Džebarija (7:1) iz Alžira, potom je u osmini finala rezultatom 5:1 savladao Razvana Arnauta iz Rumunije, dok je u četvrtfinalu pobedio Hračjua Pogosjana iz Jermenije  4:0.

Nemeš je u polufinalu savladao Hasrata Jafarova iz Azerbejdzzana 5:2. U prvom kolu bio je bolji od Indijca Asu Asua (9:0), zatim u osmini finala od Turčina Murata Firata 10:2, da bi u četvrtfinalu savladao Poljaka Mateusa Bernateka 3:1.

Nađ i Mate Nemeš sutra će se boriti za zlato, a kasnije danas za najsjajnije odličje na strunjaču izlaze Ali Arsalan u kategoriji do 72 kg  i Zurabi Datunašvili u kategoriji do 87 kg, a za bronzu Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kg.

Komentari

Vaš komentar