Nagoveštaj promena? Konkurencija preotela UFC borca

Podeli:
Shane Burgos
Mike Stobe/Getty Images

Američki MMA borac Šejn Burgos nastaviće karijeru u promociji PFL („Professional Fighters League“), potvrdio je gostujući u emisiji „The MMA Hour“. Pre jednog meseca 31-godišnji borac iz Njujorka imao je svoju poslednju borbu u „oktagonu“ – većinskom odlukom sudija je posle uzbudljive tri runde porazio Šarla Žurdena.

„Uraganu“ Burgosu je posle te borbe istekao važeći ugovor sa UFC, najkvalitetnijom promocijom na svetu, a očekivalo se da će produžiti ugovor.

MMA:

Međutim, Burgos je u razgovoru sa novimarom Arijelom Hemvanijem otkrio da „UFC nije mogao da izjednači ponudu PFL“, pa će Amerikanac imati priliku da se oproba u novom formatu. PFL je organizvan kao turnir u kojem kao nagradu pobednik u svakoj kategoriji može da osvoji milion dolara, pored pojedinačnih honorara za svaki meč.

Burgos je bio 14. na listi izazivača perolake kategorije (do 66 kg) u UFC, a nalazio se u seriji od dve pobede. U karijeri je ostvario 15 pobeda (5 KO, 5 sabmišna) i 3 poraza. Poznat je kao veoma atraktivan borac, a u poslednjih 10 nastupa dobijao je bonus od 50 hiljada dolara za „nastup večeri“.

Komentari

Vaš komentar