Najbolja godina u istoriji Tekvondo saveza Crne Gore

Tekvondo savez Crne Gore

Crnogorski reprezentativci su osvajanjem tri bronzane medalje na šampionatima Evrope u Rigi i Tirani , srebrne na Svetskom prvenstvu u Sofiji učinili 2022. godinu najuspešnijom godinom u istoriji Tekvondo saveza Crne Gore, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je Tekvondo savez sumirajući rezultate proglasio najuspešnije u svim starosnim kategorijama. U borbama, u konkurenciji seniora, najbolji su Jelena Peruničić i Zinedin Bećović, najbolji juniori su Anđela Berišaj i Vuk Vuletić, a kadeti Arta Ismailaga i Enes Dušku.

TSCG

Za najuspešnije pionire proglašeni su Marija Nestorović i Hakuš Fici, dok su nagrade za najbolje u konkurenciji mlađih pionira dobili Jana Mijović i Eren Kramindžoja. Najuspešniji klub u disciplini borbe je Besa iz Tuzi.

U formama, u konkurenciji seniora, priznanja su pripala Mileni Šćepanović i Toniju Maraševiću, a u kategoriji master Nikoli Junčaju. U konkurenciji mlađih pionira najbolji su Vanja Drašković i Ajan Brašnjani, najbolji pioniri su Selma Demiri i Ognjen Drašković, dok su priznanja za najbolje kadete dobili Berina Mustafa i Adnan Mekić.

Tekvondo savez Crne Gore

Za najbolje juniore proglašeni su Amra Dušku i Amel Nuti. Najuspešniji klub u disciplini forme je Ulcinj.

 

Komentari

Vaš komentar