Nažalost, duga pauza: Rakiću stradao prednji ukršteni

SK Fight 18. maj. 202218:082 komentara
Podeli:
Aleksandar Rakić
Per Haljestam-USA TODAY Sports

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić poražen je od nekadašnjeg UFC šampiona poluteške kategorije (do 93 kg) Jana Blahoviča proteklog vikenda, a uzrok poraza bila je teška povreda kolena za Bečliju. Obavešteni novinar Arijel Helvani prenosi da je Rakić po treći put u karijeri pokidao prednji ukršteni ligament, a prvi put na desnom kolenu.

Blahovič je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi, pošto je sudija Mark Smit morao da prekine borbu usled Rakićeve povrede kolena.

Povezano:

„Rakić je u borbi proteklog vikenda pokidao prednji ukršteni ligament desnog kolena, a to je potvrdio pregled magnetnom rezonancom. I dalje nije zakazana operacija, ali će biti neophodna. Rakić je do sada prevazišao dva pucanja ovog ligamenta, ali oba puta u levom kolenu. Ovo je prvi put da je doživeo ovakvu tešku povredu desnog kolena“, piše novinar Helvani.

„Prevazići ću i ovu povredu. Hvala svima koji su mi slali poruke sa lepim željama“, oglasio se ovim povodom Aleksandar Rakić.

Posle ovog poraza 30-godišnji Rakić ima skor od 14 pobeda (9 KO, 1 sabmišn) i 3 poraza u profesionalnom kavezu, a od ulaska u UFC oktagon ostvario je 6 trijumfa i 2 neuspeha.

UFC nastavlja sa borbama i idućeg vikenda, a i sledeća priredba biće održana u „Ejpeksu“. Ljubitelji srpskog MMA opet će imati za koga da navijaju – u borbi srednje kategorije (do 84 kg) sastaju se Duško Todorović i Čidi Endžokuani, a u duelu lake kategorije (do 70 kg) boriće se Uroš Medić i Omar Morales.

Komentari

Vaš komentar